DEPUNEREA JURAMANTULUI MILITAR DE CATRE STUDENTII ANULUI I DIN AFT - SIBIU 2016 17 fotografii


Astazi, 24 octombrie 2016, cei mai tineri membri ai comunitatii academice militare din Sibiu, au depus juramantul de credinta fata de neam si tara, in prezenta domnului gl.bg. dr. Mircea Mandrescu, loctiitorul comandantului Componentei Operationale Terestre.
La acest eveniment unic in viata fiecarui militar, au participat si Mitropolitul Ardealului, I.P.S. Laurentiu Streza, autoritati publice locale, comandanti ai structurilor din sistemul national de aparare, fosti rectori ai institutiei, parinti si rude ale celor 273 de studenti din anul I de studii ai Academiei.
Activitatea a debutat la ora 10.00, cu salutul drapelului de lupta al Academiei Fortelor Terestre si cu trecerea in revista si salutul formatiei de catre domnul gl.bg. dr. Mircea Mandrescu, dupa care soborul de preoti a oficiat serviciul religios. A urmat acestui moment alocutiunea rectorului institutiei, domnul gl.bg. prof.univ. dr. ing. Ghita Barsan, care a transmis studentilor si invitatilor un mesaj in care a facut referire la valorile care trebuie sa guverneze de acum inainte, viata proaspetilor membri ai marii familii de militari de astazi si din trecut.
Cel mai important moment al ceremoniei a fost acela in care studentii anului I de studii, au repetat cu multa hotarare in glasuri, cuvintele juramantului militar, rostite de catre comandantul institutiei noastre.
Au urmat alocutiunile studentului de anul I din Academie, si ale invitatilor, iar sfarsitul manifestarii a fost marcat de intonarea imnului national de catre toti cei prezenti, si defilarea intregului efectiv al academiei prin fata invitatilor.
Felicitari celor care de azi inainte, prin voia lor si ocrotirea lui Dumnezeu, s-au legat pe viata de tara!


Album foto
Foto: A&M Photo

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.