LA MULTI ANI ROMANIA!       Aniversarea Zilei Nationale a Romaniei a prilejuit organizarea, la nivelul garnizoanei Sibiu, a catorva manifestari menite a celebra cea mai importanta sarbatoare a tuturor romanilor, activitati proiectate, organizate si desfasurate sub imboldul trairii la cote inalte, sub spiritul unui patriotism amplificat de grandoarea evenimentului.
      Cei care au pornit seria manifestarilor au fost studentii anului I ai Academiei Fortelor Terestre, care, atent evaluati si competent apreciati de distinsii "jurati"prezenti la manifestare, s-au intrecut spre a evidentia contributia a zece personalitati ale istoriei neamului, la infaptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Simpozionul sub care s-a desfasurat acest concurs, sugestiv intitulat "Personalitati politico-militare romanesti si actul Marii Uniri ", a oferit studentilor oportunitatea de a-si folosi cunostintele si tactul spre a convinge juriul si a-si adjudeca unul din locurile fruntase in ierarhia finala. Regele Carol I, Regele Ferdinand I, Maresalul Alexandru Averescu, sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, General Ion Dragalina, sunt cateva dintre personalitatile prezentate, ilustre personalitati romanesti care, cu mandrie pastrate in constiinta nationala, vorbesc de la sine despre importanta faptelor si actelor savarsite de-a lungul istoriei.
      Cei care au reusit sa puncteze cele mai importante si sugestive detalii in prezentarile lor, au ocupat locurile bine meritate si s-au bucurat de aprecierea colegilor si a invitatilor la manifestare.
      In dimineata zilei de 1 decembrie, la Consiliul Dirigent situat pe bulevardul Nicolae Balcescu din centrul municipiului Sibiu s-a desfasurat o ceremonie publica de depunere de coroane si jerbe de flori, intru cinstirea memoriei celor care, cu jertfa suprema, si-au adus contributia la realizarea statului national unitar roman. Gest emotionant, cu un puternic impact emotional, primit cu distinctie si aprecierea cuvenite de toti cei prezenti la manifestare.
      Au depus coroane si jerbe de flori Institutia Prefectului Judetului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Primaria municipiului Sibiu, Garnizoana Sibiu, reprezentantii Partidelor Politice, asociatii, ligi, fundatii, persoane particulare si elevi din urbea de pe Cibin.
      Absolventii promotiei 2012 a Academiei Fortelor Terestre au trait emotia acordarii primului grad de ofiter in cadrul unei festivitati organizate in mijlocul cetatii, organizatorii dorind a impartasi bucuria dublei sarbatori cu locuitorii urbei sibiene, prezenti in numar mare la toate manifestarile organizate la ceas aniversar.
      Tinerii sublocotenenti pregatiti in specializarile universitare Administratie Publica, Managementul Organizatiei si Managementul Economico-Financiar, conform nevoilor Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Administratiei si Internelor, au dovedit, prin rezultatele obtinute de-a lungul pregatirii in academie, ca sunt una dintre cele mai bune promotii ale institutiei.
      Dorind a rasplati performanta, pretuind sarguinta si hotararea de a nu fi pregetat a-si inzestra mintea cu studii solide, inima cu convictiuni puternice si comunitatea academica cu rezultate de exceptie, seful Statului Major General si forurile de conducere ale Academiei Fortelor Terestre (anume Senatul Universitar si Consiliul de Administratie) au recompensat sefii de promotie astfel: primului clasat la specializarea universitara management economico-financiar si sef al promotiei 2012, domnul slt. Mircea Petru STANIC care a obtinut media generala 9,84, i-au fost acordate Emblema de Merit "Stiinta Militara"clasa a II a, distinctie oferita de domnul general de brigada Mihai Ciungu, seful Instructiei si Doctrinei din Statul Major al Fortelor Terestre, diploma "Optime Omnium", oferita de domnul colonel(r.) prof.univ.dr. Benoni Sfarlog, fost rector al academiei si premiul "Nicolae Balcescu", inmanat de domnul colonel (r.) prof.univ.dr. Alexandru Babos, fost rector al institutiei, in timp ce domnisoarele slt. Bianca NACU, clasata pe locul I la specializarea universitara Administratie Publica, avand media generala 9,60 si slt. Claudia BLEBEA, cea care cu media generala 9,70 s-a clasat prima la specializarea universitara managementul organizatiei, au fost rasplatite cu diplome de excelenta, oferite de domnul general-locotenent (r.) Neculai Stoina, fost comandant al academiei.
      Distinsa adunare prezenta la festivitatea inaltarii in grad a promotiei 2012 a aplaudat indelung sefii de promotie, un alt semn al aprecierii vizavi de lucrul temeinic infaptuit si cu rezultate pe masura sarguintei.
      Intreaga suflare a simtit fiorul emotiei atunci cand efectivele academiei au intonat Imnul studentesc GAUDEAMUS si a apreciat evolutia studentilor din anul II de studii, care au prezentat, in finalul festivitatii, un exercitiu demonstrativ la instructie de front, un drill-team perfect sincronizat si executat spre deliciul celor prezenti.
      Felicitari absolventilor si mult succes pe calea afirmarii si confirmarii asteptarilor.
      Cetatea sibiana a primit cu mare entuziasm Parada militara ce a urmat festivitatii de inaltare in grad, o activitate cu caracter de noutate, pusa in practica la initiativa si cu sprijinul institutiei prefectului judetului Sibiu, alaturi de toate celelalte activitati proiectate intru sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei.
      Au prezentat onorul detasamentele reprezentand structuri ale Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului Administratiei si Internelor din Sibiu, in total 1000 de suflete, conduse de loctiitorul comandantului garnizoanei, domnul colonel prof.univ.dr. Robert STANCIULESCU.
      Copii, tineri, cetateni in floarea varstei si cei cu parul nins au trait si simtit romaneste, au aplaudat efectivele participante la parada, apreciind solemnitatea momentului.
      Cercul Militar a gazduit ultima manifestare a zilei de 1 decembrie, o activitate culturala organizata intru lansarea numarului 100 ale revistelor "Rapsodia"si "Piramida Sufletului", ale Cenaclului literar-artistic "George Toparceanu", ce functioneaza sub patronajul Cercului Militar Sibiu.
      Cu mandrie si mare bucurie in suflet adresam felicitari tuturor celor implicati in organizarea manifestarilor, multumiri cetatenilor burgului sibian, alaturi de un calduros

LA MULTI ANI ROMANIA!


Home