GLORIE ETERNA EROILOR REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE 1989!       Incepand cu anul 1989, luna decembrie are puternice semnificatii pentru toti romanii, indiferent in ce colt al tarii sau al lumii s-ar afla. Nevoia de libertate a fost mai mare decat orice alt ideal, dovada fiind jertfa celor care au platit cu pretul vietii libertatea noastra, a tuturor. Gestul suprem pe care l-au facut nu va fi uitat niciodata, iar amintirea lor va ramane vesnic vie in constiinta romanilor.
      Ziua de 21 decembrie a fost dedicata comemorarii si cinstirii eroilor martiri decedati in Revolutia din decembrie 1989, astfel ca, in colaborare cu administratia publica locala, cu asociatiile de revolutionari si cu Secretariatului de Stat pentru problemele revolutionarilor din decembrie 1989, garnizoana Sibiu a organizat ceremonii militare de depunere de coroane si jerbe de flori la toate monumentele ridicate in cinstea revolutionarilor decembristi.
      S-au depus coroane si jerbe de flori Monumentul Eroilor Revolutiei din Decembrie 1989 situat langa Aeroportul International Sibiu, Monumentul Eroului Dumitru Croitoru din incinta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Sibiu, Monumentul Eroului Nita Octavian din curtea Centrului de Instruire pentru Comunicatii si Informatica "Decebal", Monumentul din fata Inspectoratului de Politie al judetului Sibiu, Monumentul din fata Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Monumentul Eroilor Revolutiei situat in fata Casei de Cultura a Sindicatelor si la Monumentul Eroilor Revolutiei din Cimitirul Municipal Sibiu. O multime de locuri care vor ramane in istorie, locuri in care, in iarna anului 1989, s-a varsat sangele semenilor nostri, totul pentru o tara libera, democrata si deschisa spre spatiul european si nu numai.
      Vesnica pomenire tuturor eroilor neamului si gloria eterna!
Home