Concursul national studentesc de drept umanitar si dreptul refugiatilor "Nicolae Titulescu" editia a V-a       In perioada 08-10.12.2012 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a participat la Concursul national studentesc de drept umanitar si dreptul refugiatilor "Nicolae Titulescu", editia a V-a, cu o echipa formata din studentii (caporal) MARESI COSTINEL NICOLAE, CRUPA ADELINA-MIHAELA, ISAC CONSTANTIN-ADRIAN, toti din anul II, indrumati de asist.univ.dr. GUTAN SABIN.
      Concursul a fost organizat de Universitatea Nicolae Titulescu in parteneriat cu Inaltul Comisariat O.N.U. pentru Refugiati, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, Comsia Nationala de Drept Umanitar si Centrul de Drept International Umanitar al Armatei. Un rol important in organizarea si desfasurarea concursului l-au avut Centrul de Drept Umanitar al Armatei Romane si Universitatea Nationala de Aparare, aceasta din urma gazduind finala si premierea.
      La concurs au participat 7 echipe din urmatoarele universitati: Academia Fortelor Terestre Sibiu "Nicolae Balcescu", Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucuresti, Universitatea "Romano-Americana", Universitatea din Oradea,Universitatea Internationala Libera din Republica Moldova.
      Reprezentantilor Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu li s-a acordat Premiul "Vox Populi" pentru echipa care a demonstrat cea mai mare coeziune intre membrii sai, precum si pentru capacitate de a socializa cu ceilalti concurenti si pentru modul de implicare si abordare a probelor din concurs. Nu in ultimul rand, studentii Academiei au reafirmat capacitatea de a concura de la egal la egal cu studenti de la specializarea Drept si au reconfirmat interesul lor pentru studierea, aplicarea si respectarea Dreptului international umanitar.
Home