LA MULTI ANI ROMANIA!


      " Romania nu poate fi intreaga fara Ardeal. Romania nu poate fi mare fara jertfa. Ardealul e leaganul care i-a ocrotit copilaria, e scoala care i-a faurit neamul… e scanteia care aprinde energia,… e intristarea care indeparteaza vrasmasul, e viata care cheama viata"

Nicolae Titulescu

      Implinirea celor 95 de ani de la maretul act al Unirii de la 1 decembrie 1918, a prilejuit Academiei Fortelor Terestre, tuturor militarilor din garnizoana Sibiu si autoritatilor publice locale si centrale, proiectarea a numeroase activitati si manifestari, toate manite a sarbatorii, asa cum se cuvine, ZIUA NATIONALA A ROMANIEI.
      In dimineata zilei de 1 decembrie, Sala Thalia din Sibiu a gazduit o sedinta solemna a Consiliului Judetean Sibiu, incepand cu orele 09.00, activitate ce a fost urmata de o Ceremonie publica de depuneri de coroane si jerbe de flori desfasurata in fata fostului sediu al Consiliului Dirigent din Sibiu, locul unde, acum 95 de ani, odata proclamata Unirea, Marele Sfat National ales de Adunarea de la Alba-Iulia, desemna guvernul Transilvaniei (Consiliul Dirigent), care si-a desfasurat activitatea aici pana in toamna anului 1919. Academia Romana transmitea, imediat dupa desemnarea Consiliului Dirigent, un mesaj catre presedintele Consiliului din Sibiu: "Academia Romana, care reprezinta, de la intemeierea ei, unitatea culturala a Romanilor de pretutindeni, trimite salutul ei fratesc Consiliului Dirigent si Adunarii care a proclamat unirea politica a romanilor din Transilvania, Banat si Tara Ungureasca prin actul lor, gandul statornic al neamului nostru".
      Prezent la momentul solemn al cinstirii faptelor inaintasilor, o dovada de respect adusa eroilor si celor care au pus natiunea mai presus de propriile idealuri, scriitorul si publicistul Emil HUREZEANU s-a adresat celor prezenti, evidentiind, documentat, insemnatatea maretului act savarsit de natia romana la 1 decembrie 1918.
      Bulevardul Corneliu Coposu din Sibiu, o artera importanta a municipiului, este oarecum pustiu la ora 10 a diminetilor de duminica. Astazi, pe 1 decembrie, de la aceeasi ora, era cuprins de forfota celor care au dat curs invitatiei de a fi alaturi de structurile militare din garnizoana si judetul Sibiu cu ocazia paradei militare ce avea sa inceapa la orele 11.00. Un soare "zambitor" incalzea sufletele celor care au ocupat fiecare particica de pamant care oferea vizibilitate, spre a nu pierde nicio secventa din defilarea efectivelor si tehnicii participante la parada.
      Au prezentat onorul, cu respect, mandrii si bucurosi in zi de sarbatoare, efectivele reprezentand Academia Fortelor Terestre, Centrul de Instruire pentru Comunicatii si Informatica, Scoala de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Sibiu, Centrul Chinologic Sibiu, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu si Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu, urmati de tehnica militara si de interventie din dotarea acelorasi institutii.
      Marea de oameni prezenta la parada a aplaudat entuziasta prestatia militarilor, sentimentul apartenentei la neam si tara fiind aproape palpabil.
      Felicitari organizatorilor, celor care au defilat spre a prezenta onorul in zi de sarbatoare nationala si, din suflet, un sincer
LA MULTI ANI ROMANIA!
LA MULTI ANI ROMANIA!


Home