ACADEMIA FORTELOR TERESTRE, ORGANIZATIE BAZATA PE CUNOASTERE
       418 cadre didactice, cercetatori stiintifici si instructori reprezentand institutii de invatamant superior si centre de cercetare din Romania, Belarus, Cehia, Papua Noua Guinee, Slovacia, Polonia, Ungaria, Austria si Franta au elaborat 283 de lucrari ce nu reprezinta altceva decat rodul eforturilor depuse pe taramul cunoasterii, dezvoltarii, inovarii si perfectionarii in diverse domenii de manifestare.
       Acestea sunt datele statistice ale celei de-a XIX-a Sesiuni de comunicarii stiintifice internationale organizate de Academia Fortelor Terestre, "The Knowledge Organization - 2013", manifestare stiintifica ce se deruleaza in intervalul 13 – 15 iunie. Deschiderea oficiala a sesiunii a avut loc in dimineata zilei de 14 iunie, intr-o atmosfera calda si primitoare oferita de comunitatea unei "universitati de educatie si cercetare stiintifica"-asa cum este clasificata academia.
       Dupa cuvenitele si sincerele urari de bun venit si exprimarea bucuriei de a revedea multi dintre colaboratorii si partenerii din universitati similare din Europa, rectorul academiei, domnul Gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita BARSAN, a transmis aprecierea comunitatii academice militare sibiene vis-a-vis de interesul de care se bucura manifestarea stiintifica organizata de academie, alaturi de speranta dezvoltarii relatiilor deja existente, spre buna cunoastere si intelegere, intr-un limbaj european, a tuturor provocarilor oferite de invatamantul universitar si cercetarea stiintifica de excelenta.
       Asistenta a avut mai apoi oportunitatea de a cunoaste rodul studiilor intreprinse de cativa oaspeti de seama ai conferintei. Au fost prezentate in plen lucrari mai mult decat interesante, actuale si documentate, elaborate de domnul Gl.bg.(r.) prof.univ.dr.ing. Rudolf ORBAN, prorectorul Universitatii de Aparare din Brno, Republica CEHA, domnul Gl.bg. asistent univ.dr. Gabor KOVACS, prorectorul Universitatii Nationale de Servicii Publice din Budapesta, Ungaria, si domnul prof. Milan SOPOCI, din cadrul Academiei Fortelor Armate din Liptovský Mikuláš, Slovacia. Subiectele abordate de interlocutori au starnit interesul audientei, iar discutiile si intrebarile ce au urmat fiecarei prezentari au ajutat fie la clarificarea tematicii, fie la dezvoltarea cunostintelor in domeniu. Cu alte cuvinte, o buna oportunitate de relationare, de largire a orizontului cunoasterii, insati unul din obiectivele manifestarii.
       Au urmat mai apoi prezentarile si dezbaterile pe sectiuni, fiecare participant fiind nerabdator sa prezinte, cu argumente, detaliat si cat mai expresiv, viziunea proprie asupra subiectului abordat spre prezentare in cadrul sesiunii stiintifice.
       Felicitari tuturor autorilor, multumirile academiei pentru prezenta la manifestare si succes deplin pe viitor.
Home