BUN VENIT "BOBOCILOR" ACADEMIEI FORTELOR TERESTRE


      Dupa ce ziua de 02 septembrie a fost consacrata activitatilor administrative prilejuite de prezentarea la academie, incepand cu ziua de 03 septembrie, studentii anului I au intrat in "febra" unui modul de pregatire militara generala ce este programat a se desfasura pe perioada a 6 saptamani.
      Activitatile desfasurate pana in prezent au fost dintr-o gama foarte larga. Studentii au facut cunostinta cu regulamentele, legile si instructiunile ce reglementeaza organizarea si functionarea sistemului militar si implicit a institutiei etalon de invatamant superior din Fortele Terestre, cu campusul universitar in care isi vor desfasura activitatea timp de trei ani.
      In cadru festiv s-a desfasurat prezentarea drapelului de lupta al unitatii si a steagului de identificare al institutiei, cat si locul, rolul si importanta acestora in organizatia militara. Acest moment a precedat activitatea de prezentare a cadrelor cu functii de conducere din cadrul institutiei, activitate ce a contribuit, la randul ei, la cristalizarea imaginii despre organizarea academiei.
      In conditiile unui program foarte bogat in activitati, se poate afirma ca etapa parcursa de la prezentarea in academie a fost, totusi, doar una de acomodare. In saptamanile ce vor urma, locul salilor de clasa si al amfiteatrelor va fi luat de terenurile de instructie din poligonul Daia, respectiv de sectoarele de tragere din poligonul Poplaca, si de instructia pentru formarea deprinderilor de baza ale militarilor, primii pasi pe calea devenirii viitorilor ofiteri.
      Cu siguranta ca, tineretea, entuziasmul si determinarea fiecaruia, vor constitui "motorul" care sa genereze energia necesara desfasurarii in conditii foarte bune a tuturor activitatilor.
      Succes deplin, daruire si ambitie, acestea sunt "ingredientele" care nu trebuie sa lipseasca niciunui student, pentru a dovedi ca alegerea facuta nu a fost una intamplatoare ci este in concordanta cu valorile supreme pe care este cladita intreaga activitate a sistemului militar: PATRIE, ONOARE, DATORIE.
Home