Concursul national studentesc de drept umanitar si dreptul refugiatilor "Nicolae Titulescu", editia a VI-a


      In perioada 08-10.12.2013 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a fost reprezentata de 2 echipe formate din cate 3 studenti la Concursul national studentesc de drept umanitar si dreptul refugiatilor "Nicolae Titulescu" editia a VI-a, organizat de Universitatea Nicolae Titulescu in parteneriat cu Inaltul Comisariat O.N.U. pentru Refugiati, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, Comisia Nationala de Drept Umanitar, Centrul de Drept Umanitar al Armatei si SPA Cunescu, Balaciu & Asociatii.
      La concurs au participat 7 echipe din 6 universitati: Academia Fortelor Terestre Sibiu "Nicolae Balcescu", Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Universitatea "Romano-Americana", Universitatea Libera Internationala din Moldova si Universitatea de Stat din Republica Moldova. Echipele Academiei a fost formate din studentii (caporal) Burnescu Lavinia Ioana, Florescu Iuliana, Margarint Fabian, Hangiu Grigore, Hangiu Vasile si Mihaiu Nicoleta, toti din anul II, indrumati de asist.univ.dr. Sabin Gutan.
      Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu i s-a acordat Premiul "Vox Populi" pentru echipa care a demonstrat cea mai mare coeziune intre membrii sai, precum si pentru capacitate de a socializa cu ceilalti concurenti si pentru modul de implicare si abordare a probelor din concurs. Avand in vedere complexitatea si controversele doctrinare privind problemele abordate in timpul concursului, studentii Academiei au reafirmat capacitatea de a concura de la egal la egal cu studenti de la specializarea Drept si au reconfirmat interesul lor pentru studierea, aplicarea si respectarea Dreptului international umanitar.
      

Home