"GAUDEAMUS IGITUR"
       Marti, 28 mai 2013, la vremea la care, in capitala, echipa Steaua Bucuresti sarbatorea titlul cu numarul 24 din istoria clubului, studentii sibieni din Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" si Universitatea "Lucian Blaga", absolventii anului 2013 din cele doua institutii emblematice ale invatamantului superior ieseau in Piata Mare a Hermannstadtului, fericiti si simtindu-se bine, motivul euforiei fiind generat de festivitatea ce s-a derulat in inima municipiului incepand cu orele 19.00, anume cursul festiv dedicat lor, odata cu absolvirea studiilor universitare.
       Fosta Capitala Europeana a anului 2007 este in acest an un oras "SMART" - Destept. Aceasta este tema comuna pentru toate evenimentele care vor avea loc anul acesta in Sibiu. SMART se va referi, in primul rand, la traditia universitara a orasului. Evenimente dinamice si academice, asemeni cursului festiv care a adus laolalta toti absolventii din institutiile mai sus amintite, pentru prima oara organizat ca o activitate publica, deschisa, ca parte a cetatii, o mandrie a celor ce s-au format si educat aici.
      Peste 1500 de studenti au " inundat" cea mai mare piata a orasului, avand in frunte muzica militara a garnizoanei, urmata de absolventii Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" si cei ai celor 9 facultati care functioneaza in cadrul Universitatii "Lucian Blaga", alaturi de dascalii ce au incercat, si, cu siguranta, au reusit sa contribuie la " slefuirea" diamantelor din fiecare dintre ei, spre a ramane cu amintiri placute din cei mai frumosi ani, anii studentiei.
      Intreaga adunare a intonat Imnul National, urmat de Imnul studenteac "GAUDEAMUS", cu patos, cu mandrie si cu sentimentul apartenentei radiind de pe chipurile fiecarui participant.
      S-au adresat audientei rectorii celor doua institutii, primarul municipiului Sibiu, prefectul judetului Sibiu, presedintele Consiliului Judetean si Mitropolitul Ardealului, fiecare interlocutor avand cuvinte apreciative la adresa proaspetilor absolventi, acompaniate de urari sincere de succes si impliniri pe lungul drum al vietii ce tocmai se deschide in fata fiecaruia.
      A venit apoi randul celor mai buni studenti din fiecare facultate sa se adreseze, cu emotii, celor care au avut rabdare, tact si intelegere in demersul transmiterii informatiilor, formarii deprinderilor si caracterelor, in spiritul invatamantului universitar modern, ancorat la realitatile unei societati in continua transformare si adaptare la nou. Cei care tocmai au inchis un capitol insemnat din viata lor au predat, in cadrul unui moment festiv si emotionant, "Cheia Promotiei" celor care le vor calca pe urme, reprezentantii studentilor din anul II de studii, cu indemnul de a duce mai departe traditiile studentesti cu mandrie si daruire.
      Daruirea si performanta au fost rasplatite de rectorii celor doua institutii, care au inmanat Diplome de excelenta pentru rezultatele foarte bune obtinute de studentii din toate facultatile, iar ultimul moment al ceremoniei l-a avut drept protagonist pe interpretul Jean Oprisor, cel care a dedicat tuturor celor prezenti o melodie ce este fredonata, an de an, inca din 1985, "Fost-am student sibian".
      Pentru ca sarbatoarea sa fie completa, seara a fost incheiata pe acordurile celor de la "Vama", care au incantat audienta cu prestatia lor, contribuind astfel la "creionarea" unei zile perfecte si de neuitat dedicata studentilor si studentiei.
      Felicitari absolventilor, cat mai mult soare pe cerul vietii si satisfactii pe masura eforturilor depuse.
Home