"SIBIUL SMART" se manifesta la inceput de toamna      "Umbrela" sub care sunt organizate toate activitatile din cadrul programului SIBIU-SMART 2013, este "sustinuta" de comunitatea studenteasca din batranul burg transilvan, spiritul tanar fiind generatorul energiilor capabile sa faca sa "vibreze", spiritual, intelectual, sportiv si etic un "oras al culturilor/oras al cultelor", Sibiul.
      Institutiile de invatamant superior care formeaza centrul universitar sibian (Universitatea "Lucian Blaga", Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Universitatea Romano-Germana, Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Universitatea Alma Mater) avand sprijinul autoritatilor publice locale, au incercat sa "ocupe", din nou, Piata Mica, din centrul municipiului Sibiu, spre a trai impreuna emotia unui nou inceput, festivitatea deschiderii anului universitar 2013-2014. Planurile organizatorilor au fost dejucate, astfel ca, la orele 12.00 ale zilei de 30 septembrie, o ploaie mocaneasca, rece si neprimitoare, a impiedicat buna desfasurare a festivitatii, fapt pentru care, acordurile Imnului studentesc "GAUDEAMUS" nu au rasunat in batrana si cocheta piata sibiana, la ora stabilita, ci cateva ore mai tarziu, intr-un spatiu special amenajat, capabil sa ofere protectia participantilor.
      Rectorii universitatilor amintite anterior au transmis mesajele special concepute pentru festivitate, mesaje din care nu au lipsit, asemeni unui lait-motiv, sfaturile venite din partea unor dascali cu experienta (dar foarte ancorati in activitate), indemnuri "mestesugit" prezentate spre a nu cadea in derizoriu, asigurarile ca toate initiativele demne de valorificat vor fi sustinute, prin toate mijloacele, de cei de la catedra si, asa cum era normal, urarile ca, deopotriva studenti si cadre didactice, fiecare sa aiba parte de realizari pe masura interesului manifestat pe parcursul anului universitar.
      S-au adresat mai apoi audientei reprezentantii autoritatilor publice locale si centrale, cei care au avut luari de cuvant scurte, concise, pertinente si convingatoare.
      A venit randul studentilor, reprezentand universitatile sibiene, sa-si transmita gandurile si mesajele, interventii puternic influentate de tineretea si elanul specific varstei, dar demne de ascultat si apreciate si de cei cu "barba sura".
      Intreaga adunare a primit binecuvantarea si ruga oficiata de preotul garnizoanei, pentru ca, seara festiva sa fie incheiata in acordurile Imnului GAUDEAMUS, intonat cu si din convingere, de toti cei prezenti.
      A fost, asadar, o noua manifestare a tineretii, a spiritului academic, manifestare care, desi are caracter repetitiv, nu isi pierde din insemnatate, nu se dilueaza de la un an la altul, ci isi pastreaza insemnatatea cuvenita.
      Succes deplin pe calea indeplinirii asteptarilor avute de la anul universitar 2013-2014.
Home