"VREME TRECE, VREME VINE…"       Luceafarul poeziei romanesti, poetul Mihai Eminescu, de la a carui nastere s-au implinit 163 de ani, este la fel de actual, la fel de plin de semnificatii si invataturi, asa cum a fost in tot timpul scurs de la trecerea in nefiinta, toate acestea gratie harului cu care a fost inzestrat, a talentului impresionant care l-a transformat in poetul nepereche al natiei romane.
      De la cei mai tineri elevi, pana la cei ninsi pe la tample, cu mic cu mare, citesc si recita cu drag versuri din opera ilustrului poet, ducand astfel mai departe opera de o inestimabila valoare lasata mostenire generatiilor ce i-au urmat.
      In data de 14 ianuarie, studentii Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" care au ales sa-si manifeste talentul artistic in cadrul Cenaclului literar "Nichita Stanescu", alaturi de corala academiei si de actori ai teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, au oferit personalului academiei un spectacol de muzica si poezie, pus in scena sub indrumarea preotului garnizoanei, Calin Samarghitan.
      "Sara pe deal", "Mai am un singur dor", "Lacul", "Te duci", "Vreme trece, vreme vine", sau "Trecut-au anii", adevarate comori ale sufletului, au fost recitate cu placerea lucrului facut din convingere, din placere, spre a bucura audienta care a apreciat prestatia tuturor celor implicati in organizarea manifestarii.
      Marti, 15 ianuarie, membrii Cenaclului Literar "Nichita Stanescu", alaturi de studenti ai facultatilor din urbea sibiana, profesori si organizatii nonguvernamentale, in colaborare cu membrii Asociatiunii ASTRA, au sarbatorit, deopotriva, "poetul nepereche", dar si Ziua Culturii Nationale. De aceasta data, "gazda" recitalului poetico-muzical a fost Parcul Sub Arini, mai precis platoul din fata monumentului ridicat in memoria "luceafarului" poeziei romanesti, Mihai Eminescu.
      Au avut interventii, care au evidentiat activitatea poetului, doamna conf.univ.dr. Ioana Cretu, domnul Ion Onuc Nemes, vicepresedintele Asociatiunii ASTRA si doamna dr. Ioana Frunzescu, din partea Teatrului National "Radu Stanca". Un moment emotionant a fost prezentat de Liga Studentilor Basarabeni din Sibiu, care au adus o oda inchinata poetului, impresionand audienta.
      Organizatiile si institutiile prezente au depus coroane si jerbe de flori la monumentul ridicat in memoria poetului, in semn de vesnica pomenire si recunostinta pentru mostenirea lasata.
      Felicitari organizatorilor si celor implicati in derularea programelor infaptuite in memoria poetului national, eternul Mihai Eminescu.
Home