OASPETI DIN REPUBLICA CEHA, IN CADRUL PROGRAMULUI ERASMUS
       In perioada 03-07.06.2013, domnul lt.col.dr. Jaromir Mares, de la Universitatea de Aparare din Brno, Cehia, a sustinut o serie de prelegeri in cadrul programului Erasmus, activitate care s-a derulat in incinta Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" si a avut drept auditoriu studentii institutiei noastre.
       Oaspetele ceh nu este la prima vizita in academie, prezenta domniei sale devenind una (aproape) cotidiana pentru cadetii sibieni, care, la sfarsitul acestei sesiuni de prelegeri - ce au vizat subiecte din sfera sustinerii logistice a operatiilor militare, mentenantei sistemelor militare, o scurta prezentare a vehiculelor blindate folosite de armate din tari precum Republica Ceha, Slovacia, Marea Britanie, SUA si state non-membre NATO si altele - i-au multumit pentru daruirea dovedita si pentru informatiile pretioase ce le-au fost aduse la cunostinta.
       Aceeasi perioada a sederii domnului lt.col. Jaromir Mares in orasul de pe Cibin, a coincis cu finalul activitatii studentului militar masterand Martin Jegla, care, in intervalul 04.03-07.06.2013 a participat, in cadrul programului Erasmus, sectiunea mobilitati de studii, la activitati de educatie si extracurriculare in academie, in orasul Sibiu si in alte centre universitare din tara (Constanta, Brasov, Bucuresti si Deva).
Home