Festivitatea deschiderii anului universitar 2013-2014      "Fiecare inceput are doza specifica de inedit, de acel "ceva" care-l face aparte si care convinge ca trebuie pastrat in acel loc special unde "troneaza" amintirile placute ce nu vor fi uitate niciodata.
      Festivitatea deschiderii anului universitar, desi reluata an de an, este mereu speciala, gratie celor care o traiesc, sentiment amplificat, fara indoiala, pentru cei care sunt studenti militari. Multi dintre cei care iau parte la aceasta festivitate in cadrul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" (in invatamantul militar, in general), nu pornesc numai pe calea invatamantului academic, ci trebuie sa se deprinda si cu elementele specifice unui sistem caracterizat de rigurozitate, disciplina, spirit de echipa, rezistenta fizica si psihica, sistemul militar.
      Folosind la maxim capacitatile cu care au fost inzestrati, studentii anului I din academie au reusit, in perioada relativ scurta trecuta de la prezentarea in institutie, sa se familiarizeze cu acest sistem, lucru dovedit de modul cum au reactionat si actionat pana in prezent si confirmat de studentul Daniel DUMITRU, reprezentantul bobocilor care, stapanindu-si emotiile, a transmis mesajul colegilor sai, in cadrul festivitatii de deschidere a anului universitar 2013-2014, eveniment desfasurat in dimineata zilei de 1 octombrie in incinta academiei.
      Studentul Daniel Dumitru este exemplul cel mai convingator despre cum se gestioneaza resursele intelectuale si fizice pentru obtinerea randamentului maxim in ambele directii. Media generala 9,80, ce a fost inscrisa in dreptul calificativului ADMIS in urma sustinerii examenului de admitere, o medie ce nu mai are nevoie de argumente spre a fi considerata drept excelenta, a fost sustinuta de calificative maximale dobandite in cadrul modulului de pregatire militara generala desfasurat de la sosirea in academie.
      Interventia studentului Dumitru a fost urmata de alocutiuni sustinute de rectorul institutiei, domnul Gl.bg. prof.univ.dr. ing. Ghita BARSAN, respectiv domnul Gl.mr. Ion UNGUREANU, loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre, pentru ca, pe finalul festivitatii, toti cei prezenti sa intoneze Imnul studentesc GAUDEAMUS.
      "Sa ne bucuram, asadar" la acest inceput de drum si sa uram mult succes intregii studentimi, la inceputul unui nou an universitar.
Home