Finala jocurilor sportive si concursurilor aplicativ-militare
      "Competitie = reuniune constand din lupta pentru intaietate in una sau mai multe probe sportive". O astfel de "lupta"a fost dusa de componentii loturilor ce s-au inscris la STARTUL editiei 2013 a jocurilor sportive si al concursurilor aplicativ-militare rezervate institutiilor de invatamant din Ministerul Apararii Nationale, iar modul in care au inteles sa isi dispute intaietatea a avut drept rezultat o competitie demna de apreciat, stransa, inversunata, incordata si electrizanta, caracterizata printr-un desavarsit spirit de Fair-Play.
      Dupa ce in vara anului 2013 loturile Academiei Fortelor Terestre, Academiei Fortelor Aeriene, Academiei Tehnice Militare, Scolii Militare de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre si cele ale Scolii Militare de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene, s-au intrecut la PATRULA, DUEL DE FOC, ATLETISM SI NATATIE (in cadrul concursurilor aplicativ-militare), in intervalul 16 20 noiembrie, aceleasi echipe au incins din nou "lupta"avand drept "misiune" victoria in meciurile de volei (masculin si feminin) si handbal (masculin), jocuri gazduite de Academia Fortelor Terestre.
      Cele doua discipline sportive au oferit ocazia desfasurarii unor meciuri de un foarte bun nivel tehnic, atractive si indarjite, ambitia competitorilor avandu-si izvorul in apartenenta la o categorie de forte, pe de o parte, dar si cea conferita de institutia pe care o reprezentau.
      Dupa ultimul fluier al ultimului meci din cadrul competitiei, clasamentul final, rezultat din cumularea punctelor obtinute la concursurile aplicativ-militare cu cele de la jocurile sportive, oglindea urmatoarea ierarhie: locul I, cu 282 de puncte, Academia Fortelor Terestre, urmata de Academia Fortelor Aeriene a carei zestre in puncte a fost 181. Locul III pe podium a fost ocupat, cu 178 de puncte, de reprezentantii Scolii Militare de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre, urmati de institutia similara din cadrul Fortelor Aeriene (174 de puncte) si de "tehnicii" bucuresteni care au acumulat 166 de puncte.
      Felicitari tuturor participantilor pentru daruire, entuziasm si spiritul de echipa dovedite si mult succes la competitiile viitoare.

Home