Rezultate merituorii obtinute de studentii Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu"
       Cercetarea stiintifica si sportul sunt domeniile in care, la finalul saptamanii trecute, s-au facut remarcati studentii academiei, in cadrul unor manifestari de profil desfasurate in Sibiu si in Bucuresti.
      "Societate, securitate si intelligence in era informationala" este titlul sesiunii de comunicari stiintifice studentesti ce a fost gazduita de Academia Nationala de Informatii, manifestare la care s-a inscris cu lucrare si a fost recompensat pe masura efortului intelectual depus, studentul Leah Radu, din anul I de studii. Lucrarea elaborata a fost apreciata de organizatori, la finalul manifestarii studentul militar sibian castigand locul II gratie calitatii actului stiintific prestat.
      Tot o sesiune de comunicari stiintifice a fost organizata si de Universitatea "Alma Mater" din Sibiu, sesiune dedicata studentilor si elevilor, intitulata "Provocari ale perioadei de criza pentru cercetarea stiintifica a studentilor si elevilor". Din partea Academiei Fortelor Terestre s-au inscris cu lucrari 4 studenti care au obtinut 2 mentiuni (Chiorean Paul si Ion Stefan), locul III (Bordei Dragos), respectiv locul I (Rosu Rares-Stefanita) la sectiunile la care au participat.
      Aceeasi universitate sibiana a organizat si o competitie sportiva dedicata studentilor, editia a 3-a a Cupei Alma Mater, cu diverse discipline sportive care au oferit posibilitatea tinerilor sa isi dovedeasca abilitatile si istetimea. Intrecerea fotbalistica a reunit 14 echipe, iar la finalul acesteia pe cea mai inalta treapta a podiumului s-a clasat echipa Academiei Fortelor Terestre, in componenta: Salac Cristian, Botezan Radu, Manescu Gheorghe, Anca Alin, Vasile Stefan, Cristea Ionut, Gligor Nicolae, Ghitun Cristian, Tiron Ilie si Popescu Levi. Si sportul mintii a oferit satisfactii studentilor militari, locul III la aceasta disciplina fiind ocupat de Rugina Andrei, iar locul II i-a revenit studentului Cadar Alexandru, ambii din anul I de studii.
      Campionatul national universitar de judo l-a facut remarcat pe studentul Andrei Dulgheru, militar care nu este la prima "isprava" de acest gen, anume castigarea locului II la categoria la care a participat. Judoka sibian are o sumedenie de rezultate demne de apreciat, fiind un obisnuit al pozitiilor fruntase in ierarhiile competitiilor la care a participat.
      Toti cei amintiti mai sus au fost felicitati de conducerea academiei in cadrul unui ceremonial care s-a desfasurat in dimineata zilei de 20 mai si vor fi recompensati, pe langa medalii, diplome sau alte distinctii, si cu zile de permisie, spre a rasplati sarguinta si ambitia de care au dat dovada. Felicitari tuturor si mult succes pe viitor.
Home