FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE SI INALTAREA IN GRAD A ABSOLVENTILOR PROMOTIEI 2013
       Vineri, 26 iulie, Academia Fortelor Terestre a devenit prea mica pentru a gazdui marea de oameni dornica sa asiste la festivitatea inaltarii in grad a absolventilor promotiei 2013. Prim-ministrul Romaniei, ministrul apararii nationale, seful Statului Major al Fortelor Terestre, prefectul judetului Sibiu, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, primarul municipiului Sibiu, fosti rectori ai institutiei si rectorii universitatilor sibiene, reprezentanti ai Statului Major al Fortelor Terestre, ai Statului Major General, structuri subordonate, parinti, rude, prieteni, iubite si iubiti, au fost prezenti pe platoul academiei spre a fi martori la momentul care reprezinta startul in lungul drum al carierei militare ce se deschide in fata sublocotenentilor a caror promotie va ramane in istorie sub denumirea onorifica "Aurel Vlaicu - 100".
       Emotia prilejuita de solemnitatea festivitatii, amestecata cu mandria atingerii unui important obiectiv pe calea devenirii au fost semnele sub care s-a derulat intreaga ceremonie. Mandria, satisfactia si implinirea de sine se citea pe chipurile tuturor atunci cand rectorul institutiei isi transmitea gandurile pe care le are la adresa absolventilor promotiei 2013, una dintre cele mai bune promotii ale institutiei, o promotie ce s-a facut remarcata ca un adevarat ambasador al academiei, al Armatei si al Romaniei in universitatile similare din Europa unde, profitand la maxim de imensele oportunitati oferite de programul ERASMUS, a facut dovada maturitatii si profesionalismului, a disciplinei si spiritului combativ, obtinand rezultate de exceptie.
       Sublocotenent Bianca Bulgar, sublocotenent Elena Codru si sublocotenent Bogdan Barbu sunt cei care, avand media generala de invidiat, au fost declarati sefi de promotie pe cele trei specializari universitare pe care absolventii le-au avut la dispozitie, stradania si consecventa in imbogatirea mintii cu convictiuni puternice, fiindu-le pe deplin rasplatite.
       Au cules roadele muncii depuse primind premii in bani, distinctii si diplome oferite din partea primului-ministru, ministrului apararii nationale, a conducerii Statului Major General si a Statului Major al Fortelor Terestre, din partea fundatiei "General Stefan Guse" si a fundatiei ce poarta numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, precum si din partea Asociatiunii ASTRA, un colaborator apropiat al institutiei. Distinctiile oferite, chiar daca in mare parte au valoare simbolica, au darul de a recunoaste elitele si performanta, si se constituie intr-un imbold atat pentru cei care le primesc, dar mai ales pentru cei care privesc, de a se autodepasi, de a atinge performanta in toate domeniile de manifestare.
       Fosti rectori ai institutiei, profesori, absolventi, studentii din anii inferiori, parinti si prieteni, toti au intonat cu convingere Imnul studentesc Gaudeamus, moment ce a precedat ultima secventa din cadrul ceremoniei, prezentarea onorului in cadrul defilarii efectivelor institutiei.
       In aplauzele audientei emotionate si-au luat zborul absolventii promotiei "Aurel Vlaicu - 100", spre o cariera ce-i asteapta cu portile deschise, oferindu-le, la un loc, satisfactii, frustrari, aprecieri si privatiuni cu care este condimentata aceasta cariera, pe cat de grea, pe atat de frumoasa.
       Tinerii sublocotenenti vor avea parte de un binemeritat concediu in care isi vor permite sa functioneze cu motoarele la relanty pentru ca, incepand cu luna septembrie, sa tureze la maxim motoarele odata cu inceperea urmatoarei etape de pregatire pentru prima functie, etapa pe care o vor parcurge in Scolile de Aplicatie si in Centrele de Instruire ale armelor de pe intreg teritoriul tarii. Succes deplin absolventilor si SEMPER UNA!
Home