GLORIE ETERNA EROILOR REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE 1989!
      Neamul romanesc este alaturat, de la inceputul plamadirii sale, valorii supreme a lui Dumnezeu. A te sacrifica pentru neam inseamna, in acelasi timp, a te sacrifica pentru credinta. Tara, patria, au si o semnificatie religioasa, intrucat constituie locul daruit de Dumnezeu pentru faza tranzitorie a existentei noastre, care inseamna viata pamanteana.
      Cei mai multi semeni ai nostri si-au sacrificat viata in numeroasele razboaie pe care poporul a fost constrans sa le poarte pentru apararea fiintei nationale. Altii au trecut in eternitate din dorinta de a-si salva semenii de felurite tiranii care s-au abatut asupra lor. Multi si-au dat obstescul sfarsit in inchisori si lagare de concentrare nutrind aceleasi sperante de libertate si democratie.
      Toti aceia care s-au jertfit pentru libertatea noastra in tumultoasele zile ale lui decembrie 1989, au fost pomeniti, in data de 20 decembrie, peste tot acolo unde sunt inaltate monumente ce ne vor aminti mereu jertfa lor, sacrificiul facut pentru libertatea noastra.
      Ceremoniile publice de depunere de coroane si jerbe de flori la monumentele eroilor Revolutiei au inceput la Monumentul ridicat in incinta Centrului de Instruire pentru Comunicatii si Informatica "Decebal ", la orele 8 ale diminetii, pe un frig taios si patrunzator, si au continuat la Monumentul situat in fata Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", urmata de ceremonia desfasurata la Monumentul amplasat in fata Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu.
      Ceremoniile comemorative au continuat la Monumentul Eroului Dumitru Croitoru din incinta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Sibiu, Monumentul Eroilor Revolutiei din Decembrie 1989 situat langa Aeroportul International Sibiu, Monumentul Eroilor Revolutiei situat in fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Sibiu, iar de la orele 13.30 Monumentul Eroilor Revolutiei din Cimitirul Municipal Sibiu, tot atatea locuri in care au fost pomenite, cu smerenie si recunostinta, numele celor care au pus mai presus de propria viata libertatea si democratia.
      La implinirea celor 24 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, se cuvine sa le cinstim memoria si sa apreciem ceea ce avem mai pretios, LIBERTATEA! Dumnezeu sa ii aiba in paza si sa ne dea intelepciunea de a nu le ignora niciodata sacrificiul!

Home