RECTORUL ACADEMIEI MILITARE DIN WIENER NEUSTADT, AUSTRIA, IN VIZITA LA ACADEMIA FORTELOR TERESTRE "NICOLAE BALCESCU"      Initiativa ERASMUS ofera tuturor aplicantilor oportunitati variate de pregatire, intr-o arie de manifestare extrem de vasta, din care nu lipsesc activitatile didactice, stagiile de pregatire efectuate in universitatile similare din spatiul European, realizarea de proiecte multinationale, si altele.
      Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", institutie care a constientizat necesitatea internationalizarii, a semnat o serie de acorduri de parteneriat cu universitati/academii similare din Europa. Acordurile amintite nu au intarziat sa isi arate efectele, astfel ca, zeci de studenti si cadre didactice din academie au efectuat diverse stagii de pregatire in Slovacia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Portugalia si Austria. Tot atatea oportunitati de imbogatire a cunostintelor profesionale si nu numai, de promovare a institutiei, a sistemului militar si a Romaniei, peste tot unde au fost prezenti reprezentantii academiei militare sibiene.
      Pe parcursul anului 2012, 10 cadre militare si 26 de studenti au luat parte la activitati didactice si de instruire in cadrul Academiei Militare din Wiener Neustadt, Austria. Modul in care participantii au inteles sa se manifeste pe timpul activitatilor desfasurate in Academia Teresiana, a atras aprecierea si respectul colegilor austrieci cu care au intrat in contact. Institutie de excelenta, academia austriaca si-a exprimat dorinta de a diversifica domeniile de cooperare si colaborare, astfel ca, rectorul institutiei, domnul general maior dr. Norbert SINN, a desfasurat, in perioada 30 septembrie - 2 octombrie, o vizita de informare, documentare si gasire a cailor de actiune care sa fie benefice ambelor parti implicate, utile, variate si eficiente.
      Oaspetele austriac a participat la festivitatile organizate -in municipiul Sibiu si in incinta academiei- cu ocazia deschiderii anului universitar 2013-2014, a efectuat o scurta vizita in academie spre a lua cunostinta despre dotarile institutiei, baza materiala si logistica didactica pusa la dispozitia studentilor militari sibieni, si a purtat o serie de discutii cu reprezentantii academiei responsabili de pregatirea militara, activitatea de invatamant si cea de cercetare stiintifica. Cu siguranta toate aspectele aduse in discutie se vor materializa in activitati care sa contribuie la dezvoltarea profesionala si morala a viitorilor ofiteri, dar si a instructorilor academiei.
      In semn de apreciere a inaltului oaspete, Senatul universitar al academiei a hotarat acordarea titlului onorific de "SENATOR DE ONOARE", pentru contributia adusa la dezvoltarea relatiilor intre cele doua academii si la dezvoltarea invatamantului universitar militar.
      Exprimam aprecierea pentru deschiderea si interesul manifestat de partenerul austriac, si convingerea ca relatiile statornicite pana in prezent nu vor inceta sa se dezvolte pe viitor.
Home