SOLIDARITATE AMERICANA
       Studentii si cadrele didactice din Statele Unite ale Americii care desfasoara activitati din sfera educativ-culturala cu studentii din Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" in cadrul programului CULP (Cultural Understanding and Language Proficiency), au ajuns la finalul perioadei planificate a se desfasura pe meleaguri romanesti.
       Sfera activitatilor desfasurate de oaspetii americani pe parcursul celor trei saptamani petrecute in tara lui Dracula, a lui Emil Racovita, Aurel Vlaicu, a lui Anghel Saligny, a lui Vuia si alui Coanda, asemeni multor alte nume cu renume care au facut cunoscuta tara peste tot in lume, a fost una foarte variata, elemental principal constituindu-l transmiterea cunostintelor de limba engleza studentilor romani. Dorinta de a atrage eficienta maxima la acest capitol a fost direct proportional cu interesul manifestat in cunoasterea traditiilor si culturii romanesti. Vizitarea celor mai importante atractii turistice si istorice de pe intreg teritoriul Romaniei si legarea unor prietenii solide cu studentii militari sibieni.
      La finalul vizitei, oaspetii americani si-au exprimat dorinta de a oferi o "raza de soare", un moment de fericire unor personae care au trecut de prima tinerete si care isi duc traiul cotidian in Azilul de batrani- Spitalul Medieval Sibiu (primul spital de pe meleaguri romanesti).
      Insotiti de studentii din Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" si "inarmati" cu ceea ce au crezut de cuviinta ca ar fi util si placut pentru locuitorii stabilimentului mai sus amintit, le-au trecut pragul deschisi, bucurosi si entuziasti de gestul pe care tocmai il infaptuiau, trairi ce au fost transmise si celor care i-au intampinat cu entuziasmul pricinuit de iesirea din cotidian.
      Toata vizita a fost plina de emotii, de dorinta de a afla mai multe unii despre altii, de o atmosfera fara bariere, frontiere sau inhibitii. Un gest de suflet venit din partea oaspetilor de peste ocean,o initiativa de toata lauda, asemeni tuturor activitatilor desfasurate de-a lungul sederii in tara noastra.
      Ultimul moment al vizitei s-a consumat in dimineata zilei de 28 iunie cand, in cadrul unei reuniuni speciale, de ramas bun, cu ocazia careia, ambele parti, atat cea romana cat si cea americana, si-au prezentat concluziile desprinse in urma programului comun parcurs in Academia Fortelor Terestre si nu numai. Beneficiile au fost de ambele parti, demersul si-a atins toate obiectivele, atat studentii romani cat si cei americani exprimand dorinta sincera ca astfel de initiative sa fie cat mai dese si cu reprezentare cat mai numeroasa.
      Le multumim studentilor si cadrelor didactice care i-au insotit si nutrim speranta sincera ca beneficiile vizitei au fost bilateral, menite a mentine si dezvolta parteneriatul din cadrul programului CULP.
Home