VIZITA DE LUCRU A SEFULUI STATULUI MAJOR GENERAL IN ACADEMIA FORTELOR TERESTRE "NICOLAE BALCESCU"       Vineri, 15 martie 2013, seful Statului Major General, domnul general-locotenent dr. Stefan DANILA, a desfasurat o vizita de lucru in Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", scopurile principale ale demersului fiind acela de a afla ce s-a realizat de la momentul ultimei vizite in institutie, pe de o parte, dar si de a afla preocuparile, nevoile, aspiratiile si caile de realizare a obiectivelor pe care academia si-a propus sa le infaptuiasca.
      Pentru a reusi sa "ia pulsul" comunitatii academice militare sibiene, seful Statului Major General a avut o serie de intalniri la care au participat conducerea institutiei, cadrele militare si didactice si, bineinteles, studentii prezenti in academie (anii I si II de studii).
      In deschiderea primei intalniri, cea care a adus laolalta cadrele militare si didactice, rectorul academiei, domnul gl.bg.dr.ing. Ghita BARSAN, a prezentat o scurta informare ce a vizat elementele semnificative ale activitatii institutiei, anume acelea care s-au savarsit de la ultima vizita desfasurata de domnul gl.lt.dr. Stefan DANILA in Academia Fortelor Terestre. Au fost trecute in revista elementele noi din structura organizatorica a institutiei, modificarile ce au fost aduse planurilor de invatamant si ofertei educationale, demersurile intreprinse in planul internationalizarii institutiei, finalul interventiei rectorului academiei fiind dedicat prezentarii disfunctionalitatilor care au ingreunat atingerea anumitor obiective si a cauzelor care le-au generat.
      Seful Statului Major General a facut aprecieri realiste, pertinente, sincere si documentate pe marginea celor prezentate de antevorbitorul domniei sale, a sugerat o serie de posibile cursuri de actiune pentru eliminarea punctelor sensibile si generatoare de eforturi inutile sau canalizate in alte directii, gresite sau ineficiente, oferind, in final, posibilitatea celor prezenti de a adresa intrebari, de a ridica probleme sau a cere sprijinul pe calea imbunatatirii actului didactic si a managementului institutional.
      Preocupati intens de buna functionare a academiei, cei prezenti nu au ezitat sa profite de oportunitate si au prezentat o serie de greutati cu care se confrunta in activitatile cotidiene, sfera domeniilor fiind foarte vasta. Legea educatiei nationale, diferite aspecte juridice, organizatorice, functionale, preocupari, necunoscute, toate acestea au fost trecute prin filtrul analizei, parte din ele primind raspunsurile asteptate, urmand o analiza de specialitate pentru oferirea solutiilor/raspunsurilor tuturor celor aduse la cunostinta domnului general.
      Pe aceleasi coordonate s-au desfasurat si intalnirile avute cu studentii academiei, toate dezbaterile zilei fiind fara indoiala constructive, utile si cu impact asupra intregii activitati academice desfasurate in Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu".
Home