ZIUA FORTELOR TERESTRE SARBATORITA LA ACADEMIA FORTELOR TERESTRE "NICOLAE BALCESCU"       Ziua de 23 aprilie este o zi cu semnificatii aparte pentru intreaga natiune romana. Sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta, prilejuieste tuturor crestinilor momente de pioasa rugaciune si reculegere, iar celor care slujesc sub tricolor ocazia de a sarbatori cea mai numeroasa categorie de forte din Armata Romana, Fortele Terestre.
      Patron spiritual al Fortelor Terestre, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este ocrotitorul militarilor, "caci oastea e crestina ", reprezentand un imbold in plus pe calea indeplinirii misiunilor incredintate de patria mama.
      Dubla aniversare a fost sarbatorita si de institutia etalon a invatamantului universitar militar din Fortele Terestre, singura de acest gen care formeaza ofiterii pentru toate specializarile militare din aceasta categorie de forte armate.
      Spre a aduce un omagiu celor care s-au jertfit pentru binele nostru, efectivele Academiei Fortelor Terestre, alaturi de celelalte structuri militare din urbea sibiana si reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale, au participat la o ceremonie publica de depunere de coroane si jerbe de flori, ce s-a infaptuit la Monumentul ostasului din toate timpurile, amplasat pe platoul din fata Cercului Militar Sibiu.
      Intreaga activitate s-a remarcat prin simplitate, piosenie si apreciere, toate dovedite prin solemnitatea momentului, atitudinea participantilor si afectiunea ce se citea pe chipurile tuturor.
      Academia Fortelor Terestre si-a deschis larg portile spre a-i intampina pe toti aceia care au vrut sa cunoasca mai bine aceasta "scoala altfel" din peisajul invatamantului universitar national.
      Pe langa prescolari, elevi si liceeni, institutia si-a intampinat asa cum se cuvine fostii comandanti, colaboratorii si apropiatii care sunt parte activa a tuturor proiectelor desfasurate in orasul de pe Cibin si nu numai, rectorii celorlalte institutii din invatamantul universitar sibian, si, nu in ultimul rand, familiile celor care-si desfasoara activitatea in academie.
      Un ceremonial militar si religios, exercitii demonstrative sustinute de studentii academiei, prezentari de tehnica si armament, proiectarea unui film documentar dedicat institutiei, sunt cateva dintre cele ce au fost pregatite pentru distinsii vizitatori, care au fost incantati de ceea ce au gasit in institutia noastra.
      Multumirile sincere adresate celor care au fost alaturi de noi in zi de sarbatoare, alaturi de un calduros LA MULTI ANI! adresat militarilor din Fortele Terestre Romane si tuturor celor care azi si-au serbat ziua onomastica.
Home