LA MULTI ANI ARMATEI ROMANIEI!      25 octombrie 1944, 25 octombrie 2013, 69 de ani scursi da la momentul eliberarii ultimei brazde de pamant romanesc. Devenita simbol al tuturor bataliilor si eroilor neamului, data de 25 octombrie a ramas intiparita in sufletele romanilor ca zi in care tara isi sarbatoreste Armata si pe cei ce au fost sau sunt in slujba ei.
      Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", unitate emblematica a sistemului militar romanesc, sarbatoreste, an de an, cu mandrie, satisfactie si entuziasm, aceasta mare aniversare a armiei romane, organizand, in colaborare cu alte institutii, diverse manifestari comemorative si nu numai.
      In acest an, seria manifestarilor a fost deschisa de proiectul "Ziua Armatei Romane in scoli", proiect ce s-a derulat in institutii de invatamant preuniversitar din municipiul Sibiu, activitati ce au fost completate de competitii sportive, simpozioane si spectacole cultural artistice sustinute de studentii institutiei. Ziua de 25 octombrie a fost dedicata tuturor acelora care au contribuit la faurirea si dezvoltarea statului national unitar roman, eroii din toate timpurile care s-au jertfit pe altarul patriei.
      Monumentul Ostasului din toate timpurile, amplasat pe platoul din fata Cercului Militar Sibiu a fost locul unde s-a organizat Ceremonia publica de depunere de coroane si jerbe de flori cu ocazia aniversarii Zilei Armatei Romane. Cadre militare - active, in rezerva sau in retragere- reprezentanti ai structurilor sistemului national de ordine publica, ai administratiei publice locale si centrale, ai celorlalte institutii de invatamant universitar sibian, scolari, reprezentanti ai cultelor, ai partidelor parlamentare si simplii cetateni ai Sibiului, au tinut sa isi exprime aprecierea fata de institutia care, prin sacrificii si renuntari, serveste interesele nationale si asigura linistea si pacea locuitorilor.
      Intreaga activitate s-a desfasurat sub semnul distinctiei, al respectului pentru valorile nationale si pentru cei ce s-au jertfit spre realizarea lor, sub semnul aprecierii militarilor Armatei Romaniei.
      Glorie eterna eroilor neamului, alaturi de un calduros LA MULTI ANI ARMATEI ROMANIEI!
Home