ZIUA DRAPELULUI NATIONAL
       Drapelul si Imnul National, doua insemne identitare care obliga, se constituie intr-un important imbold pentru orice natiune si trebuie pastrate si tratate cu demnitate, respect si onoare, ca simboluri vexilologice supreme.
      26 iunie 2013, ziua aniversarii Drapelului National, este una cu semnificatii profunde, adanci si indoliate, intreaga natiune romana fiind afectata si miscata de drama ce s-a petrecut acum cateva zile in Republica Macedonia, acolo unde, semeni de-ai nostri au avut un sfarsit tragic si foarte brutal.
      Ziua in care sarbatorim Drapelul National, a debutat, in Academia Fortelor Terestre, cu un ceremonial inchinat memoriei celor pieriti in tragicul accident de circulatie, intreaga comunitate militara sibiana aducand un ultim omagiu semenilor care nu mai sunt printre noi. Drapelul Romaniei a fost arborat in berna, preotul militar al garnizoanei a oficiat o slujba de pomenire, pentru ca, in final, profund afectati, toti cei prezenti sa tina un moment de reculegere.
      Ceremonia publica organizata la nivelul garnizoanei spre a celebra Ziua Drapelului National, s-a consumat, in aceeasi zi si sub aceleasi auspicii, dar de aceasta data in Piata Mare a municipiului Sibiu. Drapelul sfintit in preziua aniversarii in Catedrala Mitropolitana din Sibiu, a fost arborat, cu fastul si solemnitatea cuvenite, ramanand arborat, in berna, in ziua in care, in Romania este zi de DOLIU NATIONAL, la fel cum se intampla si in tara vecina, Muntenegru. Odihneasca-se in pace victimele ce au pierit departe de casa si intreaga apreciere pentru solidaritatea fara margini de care au dat dovada cetatenii si conducerea Republicii Muntenegru.
Home