INALTAREA DOMNULUI - ZIUA EROILOR
"Presarati pe-a lor morminte, ale laurilor foi
Spre a fi mai dulce somnul, fericitilor eroi.
Ridicati pe piramida nemuririi, faima lor,
Scris in cartile de aur, cantecul nemuritor”…

       Acordurile Imnului Eroilor au rasunat, astazi, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Dumbrava din Sibiu, intonat cu respect de Corala Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" si Corul Facultatii de Teologie "Andrei Saguna", in semn de apreciere pentru toti eroii neamului pe care, cu piosenie si recunostinta, ii aniversam astazi. Ceremonia publica de depunere de coroane si jerbe de flori organizata in zi de sarbatoare crestineasca, s-a constituit intr-un prilej de aducere aminte, de cinstire a memoriei celor care au platit cu pretul vietii libertatea noastra a tuturor.
       Emotionant a fost si momentul poetic sustinut de studentii academiei care desfasoara activitati extracurriculare in cadrul Cenaclului Literar "Nichita Stanescu", completati de inocenta copiilor de la Scoala generala nr. 25 Sibiu.
       La finalul festivitatii, monumentul inchinat eroilor era acoperit de florile coroanelor depuse intru gloria eroilor neamului, la fel cum s-a intamplat si la monumentul ridicat in fata Casei de Cultura a municipiului Sibiu, unde s-a consumat o ceremonie similara.

       Glorie eterna eroilor neamului!

Home