Simpozion dedicat Fortelor Terestre la Academia Fortelor Terestre
     In data de 15 aprilie 2014, Centrul de Pregatire Militara din cadrul academiei, a organizat cu studentii de anul I ai institutiei, simpozionul cu tema: "Fortele Terestre, componenta de baza a Armatei Romane".
     Activitatea a debutat cu o interventie a col. Constantin GRIGORAS, care a scos in evidenta importanta Fortelor Terestre in Armata Romana, dupa care, preotul militar Calin SAMARGHITAN a explicat conexiunea dintre Ziua Fortelor Terestre si sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, patronul spiritual al acestei categorii de forte.
     Evolutia Fortelor Terestre raportata la istoria poporului roman a fost prezentata de lt.col. Radu MANDACHE, iar organizarea, functionarea si utilizarea acestora in actiunile militare, de catre lt.col. Daniel SOLESCU.
     Simpozionul s-a incheiat cu o prezentare a lt.col. Constantin TROCAN, care a trecut in revista principalele misiuni internationale pe care Fortele Terestre le-au desfasurat sub diferite mandate in decursul istoriei.
     Prin grija muzeografului Cosmin ROMAN, un grup de studenti militari echipati in tinute militare specifice diferitelor etape de timp, au creat o punte de legatura intre trecutul si prezentul Fortelor Terestre Romane

Home