COMEMORAREA A 162 DE ANI DE LA TRECEREA IN NEFIINTA A ISTORICULUI SI REVOLUTIONARULUI NICOLAE BALCESCU


                Foto: p.c.c. Cosmin-Toma ROMAN

       La 29 noiembrie 2014 se implinesc 162 de ani de la moartea patronului spiritual al Academiei Fortelor Terestre, marele istoric si revolutionar Nicolae Balcescu.
       Cu acest prilej, astazi, 28 noiembrie, incepand cu ora 08.00, s-a organizat la sediul academiei o ceremonie militara, in cadrul careia s-a dezvelit o placa comemorativa, s-a oficiat serviciul religios, s-a evocat personalitatea marelui revolutionar moment urmat de depunerea unei coroane cu flori la statuia acestuia aflata in incinta academiei.
       Ciclul manifestarilor a continuat in Aula academiei cu simpozionul cu tema "Nicolae Balcescu - omul si epoca" unde domnul lt.col. lect.univ. Florin Sperlea a conferentiat despre "Balcescu si generatia sa - lupta pentru modernizare", iar domnul dr. Toma Cosmin Roman a vorbit despre "Opera militanta a lui Nicolae Balcescu".
       Tot cu aceasta ocazie, biblioteca a gazduit o expozitie de carte dedicata scriitorului Nicolae Balcescu, iar muzeul academiei o expozitie de fotografie documentara din perioada Revolutiei de la 1848.Home