Programul CULP - Editia 2014 La final                Foto: Cosmin ROMAN


      25 iunie 2014 a reprezentat ultima zi in care, cadetii americani, impreuna cu "Balcestii" sibieni, toti parte a programului Cultural Understanding and Language Proficiency - CULP- au desfasurat impreuna activitati menite a intari relatiile deja stabilite cu partenerul american.
      Ultima zi a programului a fost una in care s-a atins "coarda" sensibila a celor implicati in activitati, asta gratie gestului plin de semnificatii infaptuit in cooperare. Dorind din suflet a aduce o raza de soare in sufletele celor care au trecut de mult de prima tinerete, cadetii americani si cei ai Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" au facut o vizita la un azil de batrani din inima Sibiului. Scopul, unul demn de toata lauda, a fost acela de a oferi mici cadouri celor care isi duc traiul in institutia amintita, astfel ca cei implicati au contribuit, fiecare dupa posibilitati, spre a achizitiona alimente si alte bunuri ce au fost daruite gazdelor stabilimentului. Emotiile firesti, au fost si de o parte si de alta, iar gestul tinerilor militari a fost apreciat si rasplatit cu un zambet, o traire care greu se intampla din partea celor apasati de varsta si de o sanatate subrezita de incercarile vietii.
      Cinste tuturor participantilor si fie ca gestul lor sa le fie rasplatit pe masura.
      Ultima secventa din cadrul editiei din acest an a programului s-a consumat in Aula academiei, acolo unde, in jurul pranzului, a avut loc ceremonia de bun-ramas. Dupa ce fiecare "tabara" si-a exprimat aprecierea vis-a-vis de modul cum s-au derulat activitatile proiectate, gazdele au oferit si au primit la randul lor, diplome de apreciere, si-au exprimat nerabdarea in ceea ce priveste desfasurarea viitoarelor editii ale programului, incheind, la unison, cu salutul academic militar sibian, SEMPER UNA!

Home