"INTALNIRE CU MIHAI EMINESCU"
      Sub acest titlu a fost proiectata manifestarea coordonata de Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" si Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman "ASTRA" si avand sprijinul Institutiei Prefectului judetul Sibiu, a Consiliului Judetean Sibiu si a Inspectoratului Scolar Judetean, manifestare dedicata marelui poet si Zilei Culturii Nationale, ce s-a pus in scena in data de 15 ianuarie, pe platoul ce inconjoara bustul lui Mihai Eminescu, ridicat in parcul Sub Arini din municipiul Sibiu.
      Elevi reprezentand invatamantul gimnazial si liceal din Sibiu, studenti ai Academiei Fortelor Terestre si ai Universitatii "Lucian Blaga", actori ai Teatrului National "Radu Stanca" si reprezentanti ai Forumului Solidaritatii Pensionarilor din Sibiu, altfel spus, de la cei mai tineri pana la cei "ninsi" pe la tample, cu mic cu mare s-au straduit, iar modul cum s-a derulat manifestarea a demonstrat ca au si reusit, sa isi foloseasca la maxim abilitatile de comunicare si limbajul non-verbal, spre a reda cat mai sugestiv mesajul transmis de fiecare poezie a marelui poet, pe care au recitat-o.
      Muzica militara a garnizoanei nu s-a lasat mai prejos, acordurile pieselor "Sara pe deal" si "Pe langa plopii fara sot" fiind foarte apreciate de toti cei prezenti la manifestare.
      Pe langa latura cultural-artistica a evenimentului, s-a desfasurat si o ceremonie publica de comemorare, coroanele si jerbele de flori depuse la monumentul inaltat intru amintirea celei mai importante voci poetice din literatura romana, dovedind respectul, aprecierea si valoarea nestirbite de care se bucura "luceafarul" Eminescu.
      Incercand a evita "caderea" intr-o latura plictisitoare sau axata pe elemente biografice cunoscute si arhicunoscute, oficialitatile care au luat cuvantul in cadrul manifestarii, au indemnat spre lectura. Spre lectura facuta din si cu sufletul, pentru ca fiecare dintre noi sa cunoasca si sa inteleaga opera eminesciana.

Home