JUR CREDINTA PATRIEI MELE ROMANIA!


                Foto: p.c.c. Cosmin-Toma ROMAN

      Astazi, 23 octombrie 2014, cei mai tineri membri ai comunitatii academice militare din Sibiu, au depus juramantul de credinta fata de neam si tara, in prezenta primului ministru al Romaniei, domnul Victor PONTA. La activitate au mai participat ministrul Apararii Nationale, domnul Mircea DUSA, seful Statului Major General, domnul gl.lt. Stefan DANILA, seful Statului Major al Fortelor Terestre, domnul gl.mr. Dumitru SCARLAT, Mitropolitul Ardealului, I.P.S. Laurentiu STREZA, autoritati publice locale, comandanti ai structurilor din sistemul national de aparare, fosti rectori ai institutiei, parinti si rude ale celor 232 de studenti din anul I de studii ai Academiei.
       Activitatea a debutat cu salutul drapelului de lupta al Academiei Fortelor Terestre si cu trecerea in revista si salutul formatiei de catre primul ministru, dupa care soborul de preoti a oficiat serviciul religios. A urmat acestui moment alocutiunea rectorului institutiei, domnul gl.bg. prof.univ. dr.ing. Ghita BARSAN, care a transmis studentilor si invitatilor un mesaj plin de semnificatie cu referire la valorile care trebuie sa guverneze de acum inainte viata noilor membri ai marii familii a militarilor.
       Cel mai important moment al ceremoniei a fost acela in care studentii anului I de studii au repetat, cu tarie si multa hotarare in glasuri, cuvintele juramantului militar, rostite de catre comandantul institutiei.
       In continuare au urmat alocutiunile studentului de anul I, Constantin ANDREESCU, a ministrului Apararii Nationale si a primului ministru al Romaniei.
       Sfarsitul manifestarii a fost marcat de intonarea Imnului National de catre toti cei prezenti si de defilarea intregului efectiv al academiei prin fata invitatilor.
       Felicitari celor care de azi inainte, prin voia lor si ocrotirea lui Dumnezeu, s-au legat pe viata de tara!

Home