Ziua Imnului National al Romaniei


                Foto: plt.adj. Ion LUNGU

      Data de 29 iulie a fost proclamata, in conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua imnului national al Romaniei "Desteapta-te romane! ", simbol al unitatii Revolutiei Romane de la 1848.
      La 29 iulie 1848, "Desteapta-te romane!" a fost cantat pentru prima data in Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea. La originea imnului national al Romaniei se afla poemul patriotic "Un rasunet" al lui Andrei Muresanu, publicat in 1848 in revista "Foaie pentru minte, inima si literatura", pe o melodie culeasa de Anton Pann.
      Cu aceasta ocazie, marti, 29 iulie 2014, incepand cu ora 10.00, structurile militare din garnizoana Sibiu, in colaborare cu administratia publica locala si Mitropolia Ardealului au organizat, la "Monumentul ostasului din toate timpurile", ceremonia militara dedicata Zilei imnului national.
      In cadrul manifestarii a fost oficiata slujba religioasa de binecuvantare si rugaciune pentru poporul roman, s-au sustinut alocutiuni privind simbolistica versurilor Imnului National al Romaniei, iar Muzica Militara a garnizoanei Sibiu a interpretat un program de cantece patriotice care s-a incheiat cu intonarea imnului national al Romaniei.
       Finalul activitatii a fost marcat de defilarea garzii de onoare compusa din studenti ai Academiei Fortelor Terestre.

Home