ACADEMIA FORTELOR TERESTRE - PREZENTA ACTIVA IN CADRUL MEDIULUI ACADEMIC SIBIAN


                Foto: plt.adj. Ionut LUNGU

       Marti 19 mai, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" si Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu si-au premiat absolventii, in cadrul celei de-a treia editii a Galei "Gaudeamus 2015".
       La ceremonia de absolvire, care a avut loc in Piata Mare a Sibiului, au participat peste 2500 de studenti, cadre didactice, instructori, parinti si vizitatori ai orasului.
       Manifestarile au debutat la ora 16.30 cu defilarea facultatilor, moment in care toti cei prezenti pe artera pietonala Nicolae Balcescu au putut sa aprecieze tineretea, frumusetea si veselia absolventilor si sa se bucure de parada robelor purtate de acestia pe acordurile marsurilor interpretate de Muzica Militara a Academiei Fortelor Terestre.
       Dupa reunirea tuturor participantilor in Piata Mare a Sibiului, intonarea Imnului National al Romaniei si a Imnului Gaudeamus, au urcat pe scena pentru a lua cuvantul rectorii celor doua institutii de invatamant superior, oficialitatile publice locale, invitatii de onoare si reprezentantii viitorilor absolventi ai celor zece facultati prezente la eveniment.
       Ceremonia a continuat cu momentul solemn dedicat predarii cheii si cu festivitatea de premiere a celor mai merituosi studenti. Cu acest prilej, rectorul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", domnul gl.bg. prof.univ. dr. ing. Ghita BARSAN, a inmanat diplome de merit domnisoarei sd.sg. Nicoleta MIHAIU si domnului sd.plt. Cristian Marian ZDARNA pentru rezultatele deosebite obtinute in perioada celor trei ani de studii.
       Finalul manifestarii a fost marcat de interpretarea unui scurt program artistic de catre Muzica Militara a Academiei Fortelor Terestre.Home