PROMOVAREA CULTURII SIBIENE IN MEDIUL RURAL                Foto: plt.adj. Ionut LUNGU

       In luna aprilie a anului 2015, a debutat la Sibiu programul "Promovarea culturii sibiene in mediul rural" initiat de Directia Judeteana pentru Cultura Sibiu, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" si Departamentul de Arta Teatrala din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu.
       Scopul acestui program este acela de a aduce un plus de informatie in scolile din mediul rural, acolo unde cei aflati in bancile scolii folosesc la maxim orice oportunitate pentru asimilarea de noi cunostinte.
       In cadrul programului sunt prevazute expozitii dedicate Primului Razboi Mondial si a rolului jucat de Sibiu in aceasta conflagratie mondiala, realizate de catre dr. Cosmin T. ROMAN, muzeograf in cadrul Academiei Fortelor Terestre si de drd. Razvan C. POP, directorul Directiei Judetene pentru Cultura Sibiu, precum si ateliere de interpretare poetica coordonate de masteranzii Departamentului de Arta Teatrala, Maria Tomoiaga si Calin Roajda.
       O prima intalnire de acest gen a avut loc cu elevii Scolii Generale din comuna Poplaca pe 30 aprilie 2015, urmata fiind, in data de 29 mai 2015, de cea de la Scoala Generala din localitatea Bogatu Roman, comuna Pauca.
       Din septembrie 2015 programul va continua cu alte manifestari interesante in localitatile rurale ale judetului Sibiu.Home