EUROINVENT 2015


                Foto: plt.adj. Ionut LUNGU

       In perioada 14 - 16 mai 2015, s-a desfasurat in incinta Palas Mall din Iasi, sub inaltul patronaj al Ministerului Educatiei Nationale, Forumului Inventatorilor din Romania, Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iasi, Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si International Federations of Inventors Associations, Salonul de Inventica International - "EUROINVENT 2015 - 7 th EUROINVENT Exhibition of Creativity and Innovation".
       Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" a fost prezentata in cadrul salonului, cu brevetul de inventie acordat de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci - "Tracked mini-robot with electric actioning obtained from solar energy capture with a load of explosives attached".
       Inventia, realizata de colectivul de cercetatori din cadrul Departamentului Stiinte Tehnice al Academiei Fortelor Terestre, condus de Conf.univ. dr. ing. dipl. Silviu Mihai PETRISOR, a fost premiata cu MEDALIA DE AUR in urma evaluarii in cadrul comisiei de jurizare internationala si cu DIPLOMA DE EXCELENTA CU MENTIUNE SPECIALA acordata de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, reusind totodata, sa starneasca interesul participantilor nationali si internationali prezenti in cadrul prestigiosului salon de inventica iesean.
       In cadrul activitatii au fost expuse peste 400 de inventii nationale si internationale care au fost publicate in volumul manifestarii stiintifice sub grija celor doi promotori ai prestigiosului salon: prof.univ. dr. ing. Ioan Gabriel SANDU si lect.univ. dr. ing. Andrei Victor SANDUHome