Comandantul Fortelor Terestre din Armata Serbiei in vizita la Academia Fortelor Terestre                Foto: P.c.c. Cosmin ROMAN

      Astazi, 25 septembrie 2015, membrii comunitatii Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" au primit vizita unei delegatii din care au facut parte comandantul Fortelor Terestre din Armata Serbiei, domnul gl.lt. Milosav SIMOVIC si seful Statului Major al Fortelor Terestre din Armata Romaniei, domnul gl.mr. Dumitru SCARLAT.
       Membrii delegatiei au participat la briefingul rectorului academiei, domnul gl.bg. Ghita BARSAN dupa care au vizitat spatiile in care studentii isi desfasoara activitatea zilnica: sali de seminarii, amfiteatre, laboratoare dedicate cercetarii stiintifice si sala de sport a institutiei.
      In cadrul vizitei au avut loc discutii privind organizarea sistemului de invatamant militar superior romanesc, in special modul in care academia a reusit sa integreze in cadrul curriculumului sau cele doua aspecte specifice institutiei, pregatirea universitara si pregatirea militara.
      In finalul intalnirii, domnul gl.lt. Milosav SIMOVIC a afirmat ca s-a simtit onorat sa viziteze academia si a subliniat importanta institutiei noastre in cadrul sistemului de invatamant militar superior. De asemenea, a mai precizat ca si-ar dori ca aceasta vizita sa constituie inceputul unei fructuoase colaborari intre institutia noastra de invatamant si Academia Militara din Belgrad.Home