Simpozion dedicat Zilei Independentei de Stat a Romaniei, Zilei Uniunii Europene si Zilei Victoriei Natiunilor Unite in cel de-l Doilea Razboi Mondial


                Foto: p.c.c. Cosmin-Toma ROMAN

      Marti, 5 mai 2015, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" in colaborare cu autoritatile publice locale, Universitatea "Lucian Blaga", Asociatiunea "Astra", Complexul National Muzeal "Astra", Directia Judeteana Sibiu a Arhivelor Nationale si Directia Judeteana de Cultura Sibiu au organizat, la Cercul Militar, simpozionul dedicat triplei aniversari din 9 mai: Ziua Independentei de Stat a Romaniei, Ziua Uniunii Europene si Ziua Victoriei Natiunilor Unite in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.
      Manifestarea a fost deschisa de catre rectorul Academiei Fortelor Terestre, domnul gl.bg. prof.univ.dr. ing. Ghita BARSAN, care a prezentat importanta celor trei momente istorice pentru evolutia natiunii noastre si de alocutiunile domnilor Ovidiu Ioan Sitterli , Prefectul judetului Sibiu si Ioan Cindrea, Presedintele Consiliului Judetean Sibiu.
       Dupa acest moment, au fost invitati sa se adreseze auditoriului domnul dr. Alexiu TATU cu lucrarea "Razboiul de independenta in documentele straine din colectiile Arhivelor Sibiu" si domnul prof.univ. dr. Dumitru ACU cu tema "Contributiile ardelenilor in Razboiul de Independenta". De asemenea, au mai luat cuvantul domnul prof.univ. dr. Sorin RADU care a vorbit despre "Incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial si consecintele acestuia asupra Romaniei" si domnul Adrian ALEXE cu prelegerea "Ziua Europei semnificatii diferite".
      Cu acest prilej, participantii la simpozion au avut posibilitatea sa viziteze si expozitia foto-documentara dedicata acestor momente istorice, gazduita de Cercul Militar Sibiu.Home