ACTUL UNIRII PRINCIPATELOR ROMANE IN CONSTIINTA NATIONALE              :  Foto: Cosmin ROMAN


      Vineri, 23 ianuarie, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", in colaborare cu Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman "Astra", Universitatea "Lucian Blaga", Cercul Militar Sibiu, Directia Judeteana pentru Cultura Sibiu, Societatea Cultural - Patriotica "Avram Iancu" si autoritatile publice locale, au organizat simpozionul intitulat "ACTUL UNIRII PRINCIPATELOR ROMANE IN CONSTIINTA NATIONALA", cu prilejul aniversarii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Romane sub un singur sceptru, cel al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
      Manifestarea, gazduita de Cercul Militar Sibiu, a debutat simbolic cu prinderea tuturor celor prezenti intr-o Hora a Unirii pe muzica si versuri interpretate de Corul si Muzica Militara a Academiei Fortelor Terestre.
      Simpozionul a fost deschis de catre rectorul Academiei Fortelor Terestre, domnul gl.bg. prof.univ.dr. ing. Ghita BARSAN, care a subliniat importanta zilei de 24 ianuarie 1859 pentru evolutia ulterioara a natiunii noastre. Au fost invitati pe rand sa se adreseze auditoriului, domnul prof.univ. dr. Dumitru ACU cu alocutiunea "Costache Negri – diplomatul Unirii Principatelor", doamna conf.univ. dr. Ioana CRETU cu tema "Unirea Principatelor Romane in literatura romana", domnul dr. Alexiu TATU cu lucrarea "Unirea Principatelor Romane in documentele britanice", domnul conf.univ. dr. Mihai SOFRONIE cu expunerea "De ce Cuza Voda?", domnul Adrian ALEXE cu prelegerea „Gradele personale ale lui Alexandru Ioan Cuza in timpul domniei sale” si domnul drd. Razvan POP cu lucrarea cu tema "Armata – factor de dezvoltare al orasului Sibiu".
      La finalul activitatii, participantii au avut oportunitatea de a viziona o expozitie foto-documentara dedicata Micii Uniri.


Home