VETERAN DE RAZBOI ANIVERSAT LA SIBIU                Foto: P.c.c. Cosmin ROMAN

       Astazi, 24 iulie 2015, comandantul garnizoanei Sibiu, domnul gl.bg. prof.univ.dr. ing. Ghita BARSAN, impreuna cu prefectul Judetului Sibiu, domnul Ovidiu Ioan SITTERLI, comandantul Centrului Militar Judetean Sibiu, domnul col. Mihai Adrian ZISU, comandantul Comenduirii Garnizoanei Sibiu, domnul mr. Marius RALEA, membrii Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi „General Traian Mosoiu” - Filiala Sibiu, condusa de domnul col.(r) Ioan CHIRICA, au avut ca invitat de onoare la sedinta lunara a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, pe domnul cpt.(rtr.) Ioan MIJA, care astazi a implinit venerabila si frumoasa varsta de 97 de ani!
       Domnul cpt.(rtr.) Ioan MIJA s-a nascut in data de 24 iulie 1918, in satul Tauni, judetul Alba, iar in noiembrie 1939 se incorporeaza la Baia Mare la o unitate militara de Vanatori de Munte. A participat la luptele celui de-al Doilea Razboi Mondial, in zona Cernautiului si ulterior la luptele din Caucaz. Este ranit de un glont tras de inamic in septembrie 1943, motiv pentru care se intoarce acasa pentru cateva luni, urmand ca, incepand din aprilie 1944, sa lupte pentru eliberarea pamantului romanesc din Ardeal. Pentru curajul si spiritul de sacrificiu de care a dat dovada in timpul luptelor, a fost decorat cu "Crucea Serviciului Credincios".
       In acest cadru festiv, domnului capitan in retragere i s-a acordat, din partea domnului gl.bg. prof.univ.dr. ing. Ghita BARSAN, Diploma de Onoare pentru curajul de care a dat dovada in timpul campaniei din cadrul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
        La multi ani, stimate domnule capitan in retragere!Home