ZIUA ACADEMIEI FORTELOR TERESTRE SIBIU 2015                        Foto: p.c.c. Toma-Cosmin ROMAN

      Suflarea academica militara sibiana a sarbatorit astazi, 12 iunie 2015, 20 de ani de la transformarea institutiei din institut militar in academie militara si 168 de ani de invatamant militar romanesc.
      Primul episod consumat cu acest prilej, a fost ceremonialul militar desfasurat pe platoul academiei la care au participat membri ai administratiei publice locale si centrale, ai comunitatii academice sibiene, fosti comandanti ai institutiei, reprezentanti ai bisericii, si, nu in ultimul rand, personalitati din conducerea structurilor militare centrale.
      La ceas aniversar, s-au conferit Academiei Fortelor Terestre, in semn de apreciere si recunoastere a valorii in educatie si cercetare, diplome de excelenta din partea Ministrului Educatiei, a rectorului Universitatii "Lucian Blaga" si a rectorului Universitatii Romano-Germane .
      Tot ca semn de apreciere a profesionalismului manifestat de personalul militar si civil al institutiei, in formarea ofiterilor de comanda pentru toate armele, serviciile si specialitatile militare din Fortele Terestre, precum si pentru contributia adusa la dezvoltarea invatamantului militar romanesc, academiei, i-au fost acordate doua Embleme de Onoare, cea a Statului Major General si cea a Comunicatiilor si Informaticii. Acestea au fost atasate Drapelului de Lupta al Unitatii de catre domnul gl.mr. dr. Dumitru SCARLAT, seful Statului Major al Fortelor Terestre si, respectiv, de catre domnul gl.bg. dr. Ioan MANCI, comandantul Diviziei 4 "Gemina".
      In semn de apreciere pentru merite deosebite pe timpul participarii la interventii in situatii de urgenta in tara, domnului gl.bg. dr. ing. Ghita BARSAN i-a fost conferita Emblema de Merit Actiuni Umanitare clasa a III-a.
      Numele patronului spiritual al Academiei Fortelor Terestre, al istoricului si revolutionarului Nicolae Balcescu, a fost atribuit distinctiei care se acorda, incepand cu 2007, anual, celor mai merituosi reprezentanti ai comunitatii academice militare sibiene. Aceasta a fost acordata, in anul 2015, datorita seriozitatii de care a dat dovada in pregatire si a modului in care a reprezentat Academia si implicit Armata Romaniei in strainatate, domnului Andrei Emanuel POP, fost student al Academiei Fortelor Terestre, actual absolvent al Academiei Militare West Point.
      Cel de-al doilea episod al manifestarii s-a desfasurat in Aula academiei, unde a avut loc deschiderea oficiala a lucrarilor celei de-a XXI-a editii a Conferintei Stiintifice Internationale, "THE KNOWLEDGE-BASED ORGANIZATION", conferinta la care s-au inscris 214 autori din institutii de invatamant superior si centre de cercetare din Romania, Cehia, Papua Noua Guinee, Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria si Belgia care au elaborat, in total, un numar de 153 de lucrari.
      Ultimul episod dedicat Zilei Academiei Fortelor Terestre s-a adresat celor care au participat la "Ziua Portilor Deschise". Cu acest prilej, au avut posibilitatea de a asculta un scurt moment artistic oferit de Muzica Militara a academiei, au asistat la prezentari de tehnica si armament militar, expozitii de carte si fotografie, si multe altele
            LA MULTI ANI ACADEMIEI FORTELOR TERESTRE!Home