SIMPOZION DEDICAT ZILEI ARMATEI ROMANIEI


                Foto: Cosmin ROMAN

       In data de 20 octombrie 2016, Aula Academiei Fortelor Terestre, a fost gazda Simpozionului intitulat "Sibiul-reper important in istoria militara europeana", manifestare organizata in cadrul activitatilor dedicate Zilei Armatei Romaniei.
       Simpozionul a debutat cu interventia domnului col.prof.univ.dr. Robert STANCIULESCU, loctiitorul comandantului Academiei Fortelor Terestre pentru Probleme de Stat Major, care a prezentat lucrarea cu titlul "Importanta zilei de 25 octombrie in istoria nationala”.
       Au urmat domnul col.(r.) prof.univ.dr. Mircea COSMA, Presedintele Sectiunii Militare a Asociatiunii "ASTRA", care s-a adresat auditoriului cu prelegerea "Armata Romana, institutie emblematica de-a lungul istoriei nationale" si Lt.col. conf.univ.dr. Lucian ISPAS, Directorul Departamentului Stiinte Militare, care a prezentat lucrarea "Batalia de la Selimbar - predecesoare a unirii politice a celor trei tari romanesti".
       Despre "Batalia de la Sibiu din anul 1916" a vorbit domnul col. lect univ.dr. Florin Sperlea, redactorul sef al Observatorului Militar.
       Simpozionul s-a incheiat cu o prezentare a domnului cercetator stiintific I dr. Vasile CIOBANU, de la Institutul de Cercetari Socio-Umane Sibiu al Academiei Romane, care a trecut in revista "Aspecte privind participarea sasilor sibieni la cel de-al Doilea Razboi Mondial".Home