Statui de Daci7 fotografii


Astazi, 24 noiembrie a.c., Aula Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” a gazduit Simpozionul intitulat „Statui de Daci”, manifestare rezultata din buna colaborare dintre Asociatia Identitate Culturala Contemporana (AICC) si institutia noastra de invatamant.

Studentii militari au avut oportunitatea sa-l cunoasca pe prestigiosul cercetator dr. Leonard Velcescu, presedintele de onoare al AICC, care le-a prezentat Studiul de Iconografie Antica, „Dacii in sculptura romana”, cercetare realizata in timpul documentarii pentru lucrarea de doctorat, intocmita in cadrul Universitatii din Sorbona.

De asemenea, cu acest prilej participanții la eveniment au putut afla informatii de la dr. Sorin Suba despre Asociatia Identitate Culturala Contemporana, a carei menire este „sa puna intrebari despre cultura romaneasca si despre proiectul Kosonii, monede dacice de aur, care sunt cele mai importante artefacte ale Antichitatii din zona Romaniei de astazi.

Scopul AICC este de a sensibiliza romanii din tara si din Diaspora despre simboluri care reprezinta istoria si identitatea noastra culturala

Album foto
Foto:Iulia ROF, Andrada Voda, Alexandra Clotan

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.