ACTUL UNIRII PRINCIPATELOR ROMANE IN CONSTIINTA NATIONALA 29 fotografii


Vineri, 20 ianuarie, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" a aniversat, in avans, implinirea a 158 de ani de la infaptuirea Unirii Principatelor Romane, act istoric deosebit care a reprezentat primul pas important in realizarea statului national unitar roman.

Ciclul manifestarilor dedicate acestui eveniment a debutat in dimineata zilei de vineri, pe platoul academiei, cu incursiunea in istorie facuta de muzeograful A.F.T., dr. Cosmin Roman, prin expunerea principalelor momente care au condus la realizarea Micii Uniri, asa cum este cunoscuta in istorie Unirea Principatelor Romane si a perioadei de progres semnificativ a Romaniei din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Momentul de evocare a fost urmat de simpozionul intitulat "ACTUL UNIRII PRINCIPATELOR ROMANE IN CONSTIINTA NATIONALA", organizat in Sala Mare a Cercului Militar Sibiu, in colaborare cu Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman "Astra", Universitatea "Lucian Blaga" si autoritatile publice locale.

Album foto
Foto: Cosmin Roman

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.