Studenti si cadre militare din AFT alearga la Maratonul International Sibiu


Studentii Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" vor alerga, pe 27 mai, alaturi de sibieni la Maratonul International Sibiu. Anul acesta, lotul AFT a ales sa sprijine trei cauze: Dam startul in viata, Apa pentru sanatate – Spitalul copiilor si EDU –TV. 54 de studenti si cadre militare vor lua startul in probele de maraton, semimaraton si cros, alaturi de stafetele INVICTUS, SEMPER UNA si WILCO. Impreuna cu ei, grupul de 25 de voluntari ai academiei va asigura traseul Poplaca – Valea Aurie.


Ce fac proiectele?

Proiectul "Edu-Tv" si-a propus sa ofere informare si educatie pentru sanatate copiilor internati in Sectia de Recuperare si Neurologie pe perioada spitalizarii. Proiectul va imbunatati calitatea mediului spitalicesc prin amenajarea, echiparea si dotarea a 20 de saloane din sectia Recuperare Neuropsihomotorie Copii si Neurologie Copii cu echipamente TV.

Prin proiectul "Dam startul in viata" se doreste dotarea sectiei de prematuri cu trei incubatoare moderne, mai bune, mai performante si mai frumoase pentru micii luptatori care, dupa ce au castigat marile batalii cu viata in terapia intensiva neonatala, se pregatesc sa plece, in sfarsit, acasa.

Reducerea riscurilor legate de propagarea maladiile infectioase care ar putea fi vehiculate prin apa, pentru pacientii, familiile, dar si personalul Spitalului de Pediatrie Sibiu, acesta este scopul proiectului „Apa pentru Sanatate - Spitalul copiilor”. Initiatorii dorind sa faca aceasta schimbare prin achizitionarea si instalarea unui dispozitiv de sterilizare a apei din Spitalul de Pediatrie Sibiu (Astra).

Fiti alaturi de ei si de proiectele Sibiului ! Semper Una!

Album foto
Foto: Petrica Maxim

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.