ZIUA EROILOR – SIBIU 2017


Structurile militare din garnizoana Sibiu au organizat astazi, 25 mai, incepand cu ora 12.00, in colaborare cu administratia publica locala si Mitropolia Ardealului, in Cimitirul Eroilor din Padurea Dumbrava, ceremonia militara prilejuita de sarbatorirea Zilei Eroilor.

Manifestarile au debutat cu intampinarea doamnei subprefect Olimpia Prislopean de catre domnul gl.bg prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan, dupa care a avut loc oficierea apelului solemn compus din apelul eroilor si cel nominal. In continuare au fost sustinute alocutiuni de catre oficialitatile publice locale si s-a oficiat slujba religioasa de cinstire a memoriei eroilor.

In a doua parte a evenimentului corul de copii "ANGELI" - Parohia Valea Aurie, pastorit si indrumat de parintele Alexandru Sas, a interpretat doua cantece patriotice. In incheiere s-au depus coroane si jerbe de flori, iar Garda de Onoare a Academiei Fortelor Terestre a defilat pentru toti participantii la eveniment.

Ceremonii similare au mai fost organizate la Monumentul Eroilor Romani, Austrieci si Germani din Poplaca, Monumentul Eroilor din localitatea Saliste, Monumentul Eroilor din localitatea Gura Raului si la Parcela Eroilor din localitatea Cisnadie.


Album foto
Foto: Petrica Maxim, Text: Lavinia Barsan si Raluca Petrescu

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.