Portret campion AFT - Maratonul International Sibiu 2017


Student al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" in anul I de studiu, Alexandru Alungulesa este intruchiparea fidela a unui crez al cercetasilor: "Intotdeauna primul, niciodata stiut"! De fapt, pe Alexandru il vezi din fata doar in zona de start. De acolo, se porneste intr-un ritm care are in el rabdarea oamenilor din nordul Bucovinei, antrenamentul campulungean cu dimineti in zapezi, si lupta lui cu timpul, cu turele academiei si al traseelor din Sibiu, dar si cu concurenta.

Antrenorii lauda caracterul exemplar, modestia si spiritul de corp si de lupta, ale celui care a castigat probele de 1500 m, 5000 m si concursul de patrula la Cupa competitiilor aplicativ militare si sportive pentru institutiile militare de invatamant, recent incheiata.

Studentul raspunde cu o bucurie sincera de fiecare data cand aminteste de domnul antrenor din liceul militar, care le purta diminetile pe pante moldave. Alexandru recunoaste ca este vulnerabil in apa. Dar, isi propune sa devina rapid si acolo, imediat dupa Campionatul militar de cros de la Vatra Dornei, din 30 mai.

La Maratonul International Sibiu 2017 Alexandru va alerga ultimul schimb al stafetei Invictus (4x5300m) alaturi de st.sg. Catalin Dumitriu, st.cap. Raul Serban si st.frt. Daniel Galdea. Tintesc victoria, in onoarea castigatorilor stafetei din 2016 ( st.plt.maj Costin Filimon si st.sg. Gabriel Pascanut), pentru spiritul lor INVICTUS si pentru colegii lor, studentii AFT.

Fiti alaturi de Alexandru si stafeta INVICTUS !

Semper Una !


Album foto
Foto: Petrica Maxim

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.