Experienta Erasmus in institutiile partenere

Studentii Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu care au beneficiat, in anul universitar 2016-2017, de mobilitati Erasmus le-au impartasit colegilor mai mici, in zilele de 5 si 6 iulie, in aula institutiei, experientele si oportunitatile pe care ti le ofera un asemenea program.

In cadrul primei intâlniri sefii de delegatii care au participat la mobilitati de plasament - SMP, in cadrul programului Erasmus+, le-au comunicat studentilor din anul II detalii despre modul de desfasurare al stagiilor de practica, impresii si amanunte despre costuri de cazare, hrana, transport, activitati sociale, evenimente la care au participat sau activitati in care au fost implicati.

In anul universitar 2016-2017, 77 de studenti din anul III de studiu ai AFT au desfasurat mobilitati de plasament (SMP) la 15 dintre institutiile partenere ale academiei cu care avem semnate acorduri inter-institutionale. In cadrul acestor stagii de practica, studentii nostri si-au intocmit partea practica a lucrarii de licenta. Institutiile partenere unde studentii au desfasurat mobilitatile sunt:

 1. Academia Militara Tereziana, Wiener Neustadt, Austria
 2. Academia Militara Regala, Bruxelles, Belgia
 3. Universitatea Nationala Militara "Vasil Levski," Veliko Tarnovo, Bulgaria
 4. Colegiul National de Securitate si Aparare "G. S. RAKOVSKI,“ Sofia, Bulgaria
 5. Universitatea de Aparare din Brno, Republica Ceha
 6. Academia Fortelor Terestre "General Tadeusz Kosciuszko", Wroclaw, Polonia
 7. Universitatea de Studii de Razboi din Varsovia, Polonia
 8. Universitatea Jagiellona, Cracovia, Polonia
 9. Universitatea de Securitate Publica si Individuala “Apeiron” , Cracovia, Polonia
 10. Universitatea de Tehnologia Informatiilor si Management, Rzeszow, Polonia
 11. Academia Fortelor Armate "General Milan Rastislav Štefánik“, Liptovský Mikuláš, Slovacia
 12. Universitatea de Securitate si Management din Kosice, Slovacia
 13. Universitatea “Helmut Schmidt” din Hamburg, Germania
 14. Universitatea Nationala Tehnica din Atena, Grecia
 15. Universitatea Nationala de Servicii Publice, Facultatea de Stiinte Militare si pregatire a ofiterilor, Budapesta, Ungaria

De asemenea, astazi, 6 iulie, a avut loc intalnirea dintre studentii anului II care au participat la mobilitati de studiu si cei de anul I, viitorii beneficiari. In anul universitar 2016-2017, un numar de 21 studenti ai academiei au studiat in trei dintre universitatile partenere (Universitatea Nationala Militara "Vasil Levski," Veliko Tarnovo, Bulgaria, Universitatea de Aparare din Brno, Republica Ceha si Academia Fortelor Terestre "General Tadeusz Kosciuszko", Wroclaw, Polonia), in cadrul Programului Erasmus+.

Album foto
Foto: Elena Andrei

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.