Acordare de grade militare si avansari la AFT

Absolventii promotiei "Marasti, Marasesti, Oituz-100" si cadrele militare ale Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" au participat astazi, 27 iulie, la ceremonia de citire a ordinelor de acordare a gradului militar si de inaintare la gradul urmator. Evenimentul a avut loc pe platoul institutiei, prilej cu care reprezentantii fundatiilor "General Stefan Gusa", "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta", Sectiunea militara a ASTREI si Corpului National al Politistilor au oferit diplome de excelenta si premii celor mai merituosi absolventi.

Au fost avansati la gradul de colonel doamna lt.col Carmen Teodorescu si domnii lt.col Iancu Dumitru si lt.col Daniel Solescu. In gradul de locotenent-colonel a fost avansat domnul mr. Marius-Laviniu Bojor, iar in gradul de maior domnul cpt. Alexandru Babos. Gradul de locotenent a fost acordat domnisoarei slt. Madalina-Ioana Badila si domnilor slt. Alexandru Ceusescu, slt. Mihail Cristea, slt. Mihai Hegyi, slt. Valentin Mirita, slt. Constantin Darius Sporis si slt. Costel Toma.

In gradul de plutonier adjutant principal au fost inaintati domnii plt.adj Catalin-Georgica Rachina, plt.adj Marian-Dorin Hutanu, iar in gradul de plutonier major domnul plt. Sorin-Mircea Enache. In gradul de maistru militar principal domnul maistru militar clasa I Ovidiu Oancea si domnul maistru militar clasa I Miron Pomeran.

Premiile Fundatiei "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - Purtatorul de Biruinta" si "General Stefan Gusa" au fost oferite de catre domnul gl.lt.r dr. Ion Ungureanu, presedintele fundatiei, domnului slt. Alexandru Daniel Luta, sublocotenentul care a absolvit academia cu media 9,70 si a fost declarat sef al promotiei 2017.

Premiul "General Ion Boeriu" acordat de Sectiunea militara a ASTREI a fost oferit de catre presedintele biroului sectiunii, domnul col.r prof.univ.dr Mircea Cosma, domnisoarei slt. Georgiana Maria Branzea pentru rezultate academice, sportive si culturale deosebite.

Premiul "Corpului National al Politistilor" a fost inmanat de catre Secretarul General al Corpului National al Politistilor, domnul comisar sef de politie Marian Cristea, domnisoarei subinspector Mihaela Bianca Bica si domnilor subinspectori Ion Alexandru Balanica si Cornel Alexandru Burlui pentru rezultate deosebite.

Felicitari tuturor pentru seriozitate, perseverenta si daruire si adresam sincere multumiri celor care au facut posibil acest gest!

Semper Una!

Album foto
Foto: Nicusor Comanescu

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.