Academia Fortelor Terestre la "Athens Marathon. The Authentic"


In perioada 9-13 noiembrie, in Grecia a avut loc cea de-a 35-a editie a Maratonului Atenei ("Athens Marathon. The Authentic"), cursa cu traditie la care au participat pentru prima data si reprezentanti ai Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu.

Echipa formata din lt.col. Adrian Teodorescu, sd.cap. Ciprian Hotnog si sd.cap. Alexandru Razasanu, alaturi de cadeti de la West Point si de la Academia Fortelor Terestre din Grecia, a participat la activitatile prilejuite de cursa de maraton care a unit Campia de la Maraton cu stadionul primei Olimpiade moderne din 1896.

In data de 12 noiembrie, colegii nostri au luat startul, alaturi de alti 18.000 de participanti, in cursa clasica de maraton, acolo unde a inceput ea, ca prima victorie a democratiei si curajului impotriva autocratiei si tiraniei. Cursa propriu-zisa a fost traita cu crengi din maslinii zeitei Atena, cu vointa de a invinge obstacolele si cu mandria de a fi militar al Armatei Romaniei si al AFT, participant la asemenea gen de evenimente pline de semnificatii istorice, culturale si sociale.

Cu aceasta ocazie, au fost vizitate facilitatile de instructie ale omologilor greci, precum si obiective culturale si istorice din capitala elena, aceste activitati intarind legaturile deja existente intre institutiile participante.

Semper Una!


Album foto
Foto:Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.