Titlul de "Doctor Honoris Causa" acordat I.P.S. dr. Laurentiu Streza si parintelui academician Mircea Pacurariu


I.P.S. dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului si parintele academician prof.dr. Mircea Pacurariu au primit luni, 11 decembrie, ca urmare a hotararii Senatului Universitar al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", cel mai inalt titlu onorific al universitatii, cel de Doctor Honoris Causa.

Decizia Facultatii de Management Militar de a propune Consiliului de Administratie, respectiv Senatului Universitar al Academiei Fortelor Terestre, acordarea acestui titlu Arhiepiscopului Sibiului si Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, s-a fundamentat pe rolul pe care domnia sa l-a avut la dezvoltarea academica a tinerilor studenti teologi si militari, pe intreaga activitate stiintifica si academica, cat si pe buna colaborare dintre Biserica si Armata, aducand un plus de valoare institutiei noastre si mediului militar sibian.

Totodata, acordarea aceluiasi titlu parintelui academician prof.dr. Mircea Pacurariu s-a fundamentat pe rolul decisiv si profund desfasurat de domnia sa in spatiul intelectual si academic, cat si pe contributia adusa in dezvoltarea invatamantului teologic, atat la nivel teoretic, cat si la nivel practic aplicativ.


Album foto
Foto: Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.