Ofiteri cadeti francezi, in stagiu de pregatire la AFT


Doi ofiteri cadeti de la Scoala Militara Interarme Saint Syr, Coetquidan din Franta , au executat, in perioada 15 ianuarie - 09 februarie, un stagiu de pregatire la Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu” din Sibiu.

In prima parte a stagiului, cadetii s-au integrat in programul de instructie al studentilor de anul II si III ai AFT, participând la cursuri si la modulul de pregatire militara. Totodata, au participat la vizite de informare, iar pentru a cunoaste mai bine tara gazda au vizitat mai multe obiective turistice din judetul Sibiu si imprejurimi.

Cadetii francezi au petrecut o saptamana si in tabara de instructie Crint, unde au participat la modulul de pregatire militara-instructie montana, alaturi de studentii anului I de studiu ai Academiei Fortelor Terestre. Acestia au fost initiati in tainele instructiei pe schiuri, au invatat sa supravietuiasca in conditii de izolare, dar si sa schieze.

Aceasta activitate constituie o continuare a relatiei de colaborare dintre Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” din Sibiu si Scoala Militara Interarme Saint Syr, Coetquidan din Franta, fiind a doua activitate de acest gen.


Album foto© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.