Deschiderea anului universitar la AFT


Luni, 1 octombrie, incepand cu ora 10.00, la Academia Fortelor Terestre s-a desfasurat ceremonia de deschidere a anului universitar 2018-2019. Evenimentul a debutat cu intampinarea domnului gl.bg. Dorin Blaiu, comandantul Componentei Operationale Terestre si loctiitor al sefului Statului Major al Fortelor Terestre, de catre rectorul academiei, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan, si a continuat cu oficierea serviciului religios, alocutiunile rectorului academiei, reprezentantului studentilor de anul I si ale invitatilor prezenti la eveniment. La finalul festivitatii a fost intonat imnul studentesc “Gaudeamus”, iar efectivele de studenti si cadre militare au defilat in acordurile muzicii militare a garnizoanei Sibiu .

La activitate au fost prezenti si comandanti ai structurilor sistemului national de aparare, autoritati publice locale, fosti rectori ai institutiei, reprezentanti ai cultelor, parinti, rude si prieteni ai studentilor academiei.

Incepand cu ora 13.00, o ceremonie similara a avut loc si in Piata Mare a Sibiului, acolo unde membrii comunitatii noastre academice militare s-au alaturat celor de la Universitatea “Lucian Blaga” pentru a sarbatori, impreuna, inceperea noului an universitar.

Semper Una!


Album foto
Foto: Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.